milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 02.09.2019 07:28:57

Ob besedah SLOVENSKEGA kolesarskega JUNAKA spreleti SRH: Bil je dež, bila je TOČA, moje noge so v MRAZU ...

Profimedia
Nadarjeni slovenski kolesar Tadej Pogačar iz dirke v dirko opozarja na svoj razkošen talent. Z etapno zmago na dirki po Španiji, v eni najzahtevnejših etap s petimi kategoriziranimi vzponi, je pokazal, da se lahko pri 20 letih že bori za najvišja mesta in z najboljšimi kolesarji. V andorski etapi je zadnjem kilometru zgolj užival.

Mladi up ekipe UAE Emirates je v nedeljski etapi v Andori zaprl usta še zadnjim dvomljivcem. Pametno je sledil najboljšim kolesarjem, čakal na svojo priložnost in jo izkoristil, ko je že močno deževalo.

Na makadamskem odseku zadnjega vzpona je napadel, nato je sledil kolumbijskemu zvezdniku Nairu Quintani, ko je ta dobil v pomoč moštvenega kolega Španca Marca Solerja, ki sicer ni bil navdušen, da ni smel odkolesariti proti etapni zmagi, pa je Pogačar pospešil in bil kmalu daleč spredaj.

"Na makadamskem odseku sem si rekel, da je to moj teren. Bilo je mrzlo, bil je dež in toča. Noge so bile v mrazu boljše. Sledil sem Quintani in napadel tri kilometre do cilja. Uspelo je," je pogovor začel debitant v svetovni seriji in na tritedenskih dirkah.

Do etapnega uspeha je prišel kot peti najmlajši kolesar v zgodovini dirke. Že po televizijskem prenosu je bilo videti, da je Pogačar zadnji kilometer premagal z lahkoto in nasmeškom. "Zadnji kilometer je bilo res ... Tako na kolesu še nisem užival," je priznal mladi kolesar, ki je letos prikolesaril do šestih poklicnih zmag.

Zadnja mu je dala dodatnih moči. Kot je priznal, je njegova motivacija vsak dan večja, tudi ekipa pa mu iz dneva v dan bolj zaupa.

V skupnem seštevku zaseda visoko peto mesto in ubranitev tega bo v preostanku dirke njegov cilj. "Bolj kot etapni uspehi me zanima skupni seštevek. Če se bo ponudila še kakšna priložnost, jo bom zagrabil," napoveduje Pogačar. Kapetan njegove ekipe Italijan Fabio Aru je v nedeljo veliko izgubil in izpadel iz boja za najvišja mesta, zato Pogačar upa, da mu bo tudi on pomagal pri boju za prvo peterico. "Bomo videli, kako bo v naslednjih dneh. Mislim, da bomo vsi delali na tem, da bom ubranil mesto v skupnem seštevku.

Danes je pred kolesarji prvi prost dan. Tudi ta je za Pogačarja novost v svetu kolesarstva, a se ga veseli, saj se mu utrujenost že pozna.

Članki iz rubrike