nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 25. februarja

janez jansa volitve 2018 pl11 Reporter.si

Andrej M. Poznič: Smrtni strah pred velikim ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

STA
STA
0 01.09.2019 22:26:39

Žabjek na SP izenačil najboljši slovenski rezultat na SP

Klemen Humar
Na svetovnem prvenstvu v spustu z gorskimi kolesi v kanadskem Mont-Sainte-Annu je najboljši slovenski dosežek poskrbel mladinec Žak Gomilšček, ki je bil 12. Monika Hrastnik je bila med članicami 13., Jure Žabjek je s 24. mestom izenačil najboljši slovenski dosežek med moškimi na SP.

Žabjek si zdaj z Žigo Pandurjem deli najboljši slovenski dosežek na SP. Pandur je bila 24. v Andori leta 2015.

Četrtega zlata v članski in tretjega zaporednega se je razveselil Francoz Loic Bruni, ki je na koncu za 0,581 sekunde prehitel Avstralca Troya Brosnana. Bronast je bil Francoz Pierron Amaury, ki je zaostal 2,549 sekunde. Žabjekov zaostanek je znašal 11,627 sekunde.

Z osmim mestom se je izkazal Američan Dakotah Norton, ki je sicer član slovensko-kanadske ekipe Unior/Devinci Factory Racing.V ženski elite konkurenci se je največjega uspeha v karieri razveselila Francozinja Myriam Nicole. Za svoje prvo zlato, lani je bila bronasta, je prehitela Britanko Tahnee Seagrave za 1,204 sekunde in Francozinjo Marine Cabirou za 1,694 sekunde.

Hrastnikova, ki je imela v tej sezoni precej težav s poškodbami, je na 13. mestu zaostala skoraj 29 sekund. Mozirjanka bo na izboljšanje najboljše slovenske ženske uvrstitve - to je sedmo mesto iz Cairnsa 2017, ki ga je dosegla sama - morala počakati vsaj še eno leto.

Najboljši rezultat spustaškega dela SP je dosegel mladinec Žak Gomilšček, ki je osvojil 12. mesto. Za zmagovalcem, Avstralcem Kyejem A'Hernom, je zaostal 9,350 sekunde.

Članki iz rubrike