Angeli Dobra karma

Kako pisati angelom, da nas bodo (u)slišali?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 28. februarja

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

anezi Njena.si

Atraktivno Anezi zavrnili na izboru pesmi za ...

Ana Praznik Njena.si

Ana Praznik vitkejša na male ekrane?

STA
STA
1 29.08.2019 17:12:18

Superman Lopez IZGUBIL RDEČO MAJICO, Pogačar s pogumnim napadom pridobil ...

UAE Team Emirates
Šesta etapa kolesarske dirke po Španiji je prinesla uspeh ubežnikom.

Etapne zmage se je veselil Španec Jesus Herrada iz moštva Cofidis, rdečo majico pa je prevzel Belgijec Dylan Teuns iz Bahrain-Meride. Z napadom kilometer in pol pred koncem etape je nase opozoril Tadej Pogačar.

Šesta etapa med Moro de Rubielos in Ares del Maestratom v dolžini 198,9 km je bila po profilu pisana na kožo ubežnikom. Med predzadnjim in zadnjim vzponom je bil spust, zadnjih slabih osem kilometrov vzpenjanja pa ni bilo tako zahtevnih kot pred 24 urami.

V begu dneva je bilo 11 kolesarjev, ki so na koncu obračunali za etapno zmago. Prvi med njimi je napadel Eritrejec Tsgabu Grmay, na spustu se mu je pridružil Portugalec Nelson Oliveira. Dvojec je dobro napredoval in zdelo se je že, da jima bodo preostali ubežniki stežka ukradli trenutek slavja.

A se je tri kilometre pred ciljem za njima začel boj za čim boljša mesta. Belgijec Dylan Teuns in Španec Jesus Herrada sta močno pospešila, prvemu je dodatnih moči dalo dejstvo, da se je bližal rdeči majici vodilnega, saj se je zadaj Astana s Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom odločila, da skupnega vodstva ne bo branila.


Teuns je zadnja dva kilometra narekoval ritem, Herrada mu je le sledil, v zadnjih nekaj deset metrih pa je močno pospešil in se razveselil velikega uspeha. Njegov brat Jose je bil v sredo prav tako v begu, veljal za favorita za etapno zmago, ko so spredaj ostali le še trije kolesarji, a je ostal praznih rok.

Ko so bili ubežniki na cilju, se je iz glavnine "izstrelil" Tadej Pogačar. V beli majici najboljšega mladega kolesarja, ki jo je danes nosil namesto Lopeza, je dobro napredoval, a ga glavnina ni pustila predaleč. Na koncu je pridobil dve sekundi.

Primož Roglič je bil v času glavnine 16.

Teuns ima v skupnem seštevku 38 sekund prednosti pred Špancem Davidom de la Cruzom, ki je danes prav tako bežal. Tretji je Lopez z zaostankom minute, Roglič je četrti z 1:14 minute zaostanka. Pogačar na 10. mestu zaostaja 2:47 minute.

Več sledi ...

Značke: kolesarstvo, španija

Članki iz rubrike