Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 29.08.2019 17:12:18

Superman Lopez IZGUBIL RDEČO MAJICO, Pogačar s pogumnim napadom pridobil ...

UAE Team Emirates
Šesta etapa kolesarske dirke po Španiji je prinesla uspeh ubežnikom.

Etapne zmage se je veselil Španec Jesus Herrada iz moštva Cofidis, rdečo majico pa je prevzel Belgijec Dylan Teuns iz Bahrain-Meride. Z napadom kilometer in pol pred koncem etape je nase opozoril Tadej Pogačar.

Šesta etapa med Moro de Rubielos in Ares del Maestratom v dolžini 198,9 km je bila po profilu pisana na kožo ubežnikom. Med predzadnjim in zadnjim vzponom je bil spust, zadnjih slabih osem kilometrov vzpenjanja pa ni bilo tako zahtevnih kot pred 24 urami.

V begu dneva je bilo 11 kolesarjev, ki so na koncu obračunali za etapno zmago. Prvi med njimi je napadel Eritrejec Tsgabu Grmay, na spustu se mu je pridružil Portugalec Nelson Oliveira. Dvojec je dobro napredoval in zdelo se je že, da jima bodo preostali ubežniki stežka ukradli trenutek slavja.

A se je tri kilometre pred ciljem za njima začel boj za čim boljša mesta. Belgijec Dylan Teuns in Španec Jesus Herrada sta močno pospešila, prvemu je dodatnih moči dalo dejstvo, da se je bližal rdeči majici vodilnega, saj se je zadaj Astana s Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom odločila, da skupnega vodstva ne bo branila.

Teuns je zadnja dva kilometra narekoval ritem, Herrada mu je le sledil, v zadnjih nekaj deset metrih pa je močno pospešil in se razveselil velikega uspeha. Njegov brat Jose je bil v sredo prav tako v begu, veljal za favorita za etapno zmago, ko so spredaj ostali le še trije kolesarji, a je ostal praznih rok.

Ko so bili ubežniki na cilju, se je iz glavnine "izstrelil" Tadej Pogačar. V beli majici najboljšega mladega kolesarja, ki jo je danes nosil namesto Lopeza, je dobro napredoval, a ga glavnina ni pustila predaleč. Na koncu je pridobil dve sekundi.

Primož Roglič je bil v času glavnine 16.

Teuns ima v skupnem seštevku 38 sekund prednosti pred Špancem Davidom de la Cruzom, ki je danes prav tako bežal. Tretji je Lopez z zaostankom minute, Roglič je četrti z 1:14 minute zaostanka. Pogačar na 10. mestu zaostaja 2:47 minute.

Več sledi ...

Značke: kolesarstvo, španija

Članki iz rubrike