ženska Dobra karma

Energijska napoved od 26. 2. do 5. 3.: na udaru ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 28. februarja

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Furs od Zorana Jankovića terja osem letnih plač

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

Ana Praznik Njena.si

Ana Praznik vitkejša na male ekrane?

STA
STA
0 28.08.2019 21:52:17

Švicarjem prva kolajna na SP v gorskem kolesarstvu

Švicarska štafeta je zmagovalka prve discipline letošnjega svetovnega prvenstva v Mont-Sainte-Anne v Kanadi. Za tretje zaporedno zlato Švice na SP v štafetni dirki so zaslužni Joel Roth, Janis Baumann, Sina Frei, Jolanda Neff in Nino Schurter. Drugi so bili Američani in tretji Francozi. Slovencev ni bilo na startu.

Nastopi za slovensko ekipo so se začeli že danes. Na startnem seznamu premiernega SP v dirki z električnimi kolesi je bil Urban Ferenčak. Nekdanji slovenski reprezentant v olimpijskem krosu ter selektor gorsko kolesarske reprezentance je bil 33.

Zgodovinske zmage se je veselil aktualni svetovni prvak med mlajšimi člani v krosu, Južnoafričan Alan Hatherly. Drugo in tretje mesto sta osvojila Francoza Jerome Gilloux in Julien Absalon. Slednji je bil med vsemi tekmovalci najbolj zveneče ime, saj je dvakratni olimpijski prvak, petkratni svetovni in evropski prvak ter rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu.

Preostale Slovence nastopi čakajo v petek, soboto in nedeljo. Prvi in zadnji dan sta rezervirana za spust, drugi pa za kros. Spustaško ekipo sestavljajo Monika Hrastnik, Jure Žabjek in Žak Gomilšček, v krosu bo dirkala Tanja Žakelj.

Članki iz rubrike