profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 27.08.2019 19:24:27

Luka Mezgec spet v ospredju šprinta na Vuelti, tokrat je skozi cilj zapeljal kot ...

Profimedia
Nizozemec Fabio Jakobsen je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Španiji.

Kolesar ekipe Deceunick-Quick Step je v skupinskem sprintu za kakšen milimeter premagal zmagovalca tretje etape Irca Sama Benneta, tretje mesto je zasedel Nemec Max Walchied, četrto Kolumbijec Fernando Gaviria, s petim mestom pa se je spet izkazal Luka Mezgec. V skupnem seštevku večjih sprememb ni bilo, tako da je Primož Roglič ostal na šestem mestu. Danes ga je njegova ekipa, ki je zaradi poškodbe kolena ostala brez Stevna Kruijswijka, skrbno čuvala.

Roglič se je svojimi moštvenimi kolegi držal v ospredju in se s tem izognil morebitnim težavam. V zadnjem delu 175,5 kilometra dolge proge od Cullere do El Puiga je namreč kar precej pihalo, tako da se je glavnina razbila na dva dela (v drugem je od Slovencev ostal Domen Novak). A favoriti so bili pazljivi, vsi so prišli v cilj v prvi skupini, tako kot Roglič tudi Tadej Pogačar, ki je bil z 22. mestom drugi najboljši Slovenec.

Isto mesto zaseda tudi v skupnem seštevku, za vodilnim Ircem Nicolas Rocheom zaostaja minuto in 40 sekund. Roglič, ki je bil danes 25., na šestem mestu zaostaja 35 sekund.



Sama etapa sicer ni postregla s kakšnimi dramatičnimi dogodki, če ne upoštevamo odstop Kruijswijka. Glavnina je zadnjega ubežnika ujela 15 kilometrov pred ciljem, nato je s samostojnim pobegom poskušal mladi francoski specialist za vožnjo na čas Remi Cavagna, ki si je že priboril nekaj prednosti, toda ni zdržal do konca. Odločil je sprint, ki je na svojem debiju na največjih dirkah zabeležil prvo etapno zmago, skupaj jih ima v kratki profesionalni karieri že 13.

"Sem sem prišel dobiti vsaj eno etapo. Včeraj mi to ni uspelo, bil sem razočaran, razočarana je bila vsa ekipa. Danes smo hoteli popraviti vtis in uspelo nam je. Dolgo časa nisem vedel, ali sem zmagal, šlo je res za las, ko pa sem videl veselje v naši ekipi, sem se oddahnil. To je velika zmaga za mene, še posebno, ker sem jo dosegel v dresu nizozemskega prvaka. Star sem šele 22 let, verjamem, da bo takih zmag še nekaj," je bil na cilju vesel zmagovalec, ki bi uspeh privoščil tudi svojemu moštvenemu kolegu Cavagnaju.

"Ko si je na enem izmed ovinku priboril prednost, smo mu rekli, da naj poskusi, čeprav to ni bilo načrtovano. A ekipa Bora Hansgrohe ga je morala loviti, tako da so pri tem izgubili nekaj moči, kar je meni ustrezalo. Bi bil pa vesel tudi, če bi zmagal Remi," je dejal Jakobsen, ki ga je Mezgec dvakrat premagal na letošnji dirki po Poljski. Tokrat pa mu ni bil blizu, tudi zaradi dejstva, da je pred samim zaključkom izgubil nekaj hitrosti.

Značke: kolesarstvo, vuelta

Članki iz rubrike