kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
1 26.08.2019 17:32:00

SLOVENCI zavzemajo Španijo! Na sloviti VUELTI nov velik uspeh za slovensko kolesarstvo

Belgijec Sam Bennett (Bora) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Španiji. Drugo mesto je na 188 km dolgi preizkušnji od Ibija do Alicanteja v ciljnem sprintu glavnine osvojil Belgijec Edward Theuns (Trek-Segafredo), tretje pa Slovenec Luka Mezgec (Mitchelton-Scott). Rdečo majico vodilnega je zadržal Irec Nicolas Roche.

Današnja etapa je bila zelo razgibana, končnega junaka pa je po hudem tempu v končnici dirke prinesel šele zaključni sprint. V njem je smetano pobral 28-letni irski kolesar Bennett, ki je dosegel svojo četrto etapno zmago na pomembnih dirkah na svetu in prvo na Vuelti.

Na poti do etapne zmage so večino dela opravili njegovi klubski sotekmovalci, Bennett pa je v sami končnici dokončal njihovo delo in s sijajnim ter prepričljivim zaključkom pokoril celotno konkurenco.

"V nedeljo sem se počutil zelo slabo, danes pa me je v celoti dvignila moja ekipa. Po njeni zaslugi sem bil v pravem trenutku na pravem mestu, brez pomoči sotekmovalcev mi zagotovo ne bi uspelo zmagati na današnji etapi. Sprinterji iz ekipe Trek so predolgo čakali, sam pa sem izkoristil zadnji levi ovinek in si izboril zelo dober izhodiščni položaj za končni sprint in etapno zmago," je takoj ob prihodu v cilj dejal Bennett.

Danes je v polnem sijaju zablestel Mezgec, ki je osvojil zadnjo stopničko. Pred njim sta se vrinila le etapni zmagovalec Bennett in Belgijec Theuns.

V skupni razvrstitvi je največji slovenski adut Primož Roglič (Jumbo-Visma) na šestem mestu, za vodilnim Rochejem zaostaja 35 sekund.

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je v generalni razvrstitvi na 23. (+1:40), Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) na 42. (+2:13), Luka Pibernik (Bahrain-Merida) na 147. (+17:06), Domen Novak (Bahrain-Merida) pa na 169. mestu (+25:39).

V torek bo na sporedu 175,5 km dolga ravninska preizkušnja med krajema Cullera in El Puig.

Značke: luka-mezgec, vuelta

Članki iz rubrike