900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
5 24.08.2019 21:10:14

NOROST BREZ PRIMERE! Poglejte KDO IN KAJ sta krivca za BIZAREN PADEC Rogličevega moštva (foto)

twitter
Prva etapa na Dirki po Španiji se za Primoža Rogliča in njegovo ekipo ni izšla po željah in pričakovanjih.

Ekipa Jumbo Visme je na prvi etapi, 13 kilometrov dolgem moštvenem kronometru, doživela velik šok. 

Na šestem kilometru je polovica moštva zgrmela po asfaltu, Primož Roglič pa je ob tem dobil odrgnine, ki so bile videti zelo boleče.

Še bolj boleč je zaostanek, ki so si ga nenadejano nabrali Nizozemci, četudi so zelo dobro nadaljevali etapo. Štirideset sekund znaša zaostanek za rdečo majico Miguela Angela Lopeza.

Je pa vmes že postal znan razlog, zakaj se je padec moštva sploh primeril. Po podatkih s steze in po pričanju pristašev kolesarstva, ki so bili v zloglasnem ovinku, se je kar naenkrat v ovinku začela viti voda. 

voda2
twitter

Ta je po prvih podatkih prišla kar po zalivanju vrta enega od bližnjih domačinov. Policisti in motoristi so ob trasi skušali odstraniti vodo, a za prvo moštvo je bilo to prepozno. Na žalost je to bilo prav moštvo Jumbo Visme s Primožem Rogličem na čelu kolone, ko so ti zgrmeli po tleh. 

Kasneje so informacije dopolnili. In sicer naj bi možakar, ki je zalival vrt, tudi čistil avto z vodno cevjo, ki pa se je utrgala s pipe, kar je povzročilo tolikšno količino vode na nekoliko nagnjeni cesti. 

Možakar je po podatkih iz Španije opozoril policiste in varnostnike, ko se mu je pripetila nesreča, a ob tolikšni količini vode niso mogli storiti ničesar. 

voda
twitter

George Bennet, kolesar Jumbo Visme je po etapi povedal. "Ne vem, kaj se je zgodilo. Kar naenkrat je bila v ovinku voda. Ne vem, kaj naj rečem." 

Seveda upamo, da je s tem smola za tri tedne porabljena in da tovrstni dogodki ne bodo več vplivali na razplet sicer zelo zanimive kolesarske preizkušnje, ki se nam obeta do 15. septembra, ko bo Vuelta sklenjena v Madridu. 

Članki iz rubrike