stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
1 26.07.2019 17:57:01

DRAMA, narava je pokazala SVOJO MOČ! GROZLJIVI posnetki s Toura! (video)

Reuters
Danes je bila na sporedu 19. etapa dirke Po Franciji.

Ta pa je bila posebna. Morala bi se končati v Tignesu, a so vsaj za zdaj obveljali rezultati z vrha prelaza Iseran, saj zaradi močne toče in plazu cesta proti Tignesu oziroma na spustu z Iserana ni bila prevozna. Kolesarji so sporočilo o predčasnem koncu etape dobili šele po Iseranu, zaradi česar je bilo v karavani veliko slabe volje.

Kolumbijec Egan Bernal je naredil velik korak h končni zmagi. Član Ineosa si je v etapi med Saint-Jean-De-Mauriennom in prelazom Iseran privozil rumeno majico, doslej vodilni Francoz Julian Alaphilippe pa je bržčas izgubil boj za končno slavje.

Bernal je napadel na vzponu na Iseran, z 2770 metri nadmorske višine najvišjo točko letošnje francoske pentlje, kjer se je končal tudi beg več kot 20 kolesarjev na čelu s Kolumbijcem Rigobertom Uranom in Špancem Alejandrom Valverdejem.

Bernalovemu ritmu Alaphilippe ni zmogel slediti, tako da si je Kolumbijec že do vrha Iserana privozil približno dve minuti prednosti pred doslej vodilnim Francozom. Bernalu je takrat lahko delno sledil le Britanec Simon Yates, ki je etapo končal na drugem mestu. Tretji je bil Francoz Warren Barguil.

tour 1 re
Reuters
Med tistimi, ki so etapo končali razočarani, je bil tudi Francoz Thibaut Pinot, ki je predčasno končal dirko zaradi težav s poškodbo na levem stegnu. Pinot, ki se je izkazal v Pirenejih in so ga mnogi videli tudi kot enega favoritov v zadnjih treh alpskih etapah, je bil doslej skupno peti, za vodilnim rojakom Alaphilippom je zaostajal 1:50 minute. Sicer pa je Pinot na Touru odstopil že četrtič od leta 2012 (lani ni dirkal), najboljši pa je bil leta 2014, ko je bil tretji.

V soboto kolesarje čaka še ena alpska etapa, ki bo bržčas tudi odločila zmagovalca. Med Albertville in Val Thorensom jih čaka 130 kilometrov, v te je vključen tudi zadnji, več kot 30-kilometrski vzpon v francosko smučarsko središče, ki je bilo nazadnje cilj leta 1994.

Članki iz rubrike