Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 07.07.2019 17:38:10

Rogličeva ekipa se ne zaustavlja

Kolesarji nizozemskega moštva Jumbo-Visma so zmagovalci druge etape dirke po Franciji, moštvenega kronometra v Bruslju. Zmagovalec sobotne uvodne etape Nizozemec Mike Teunissen je s tem ubranil rumeno majico vodilnega.

Na drugem mestu je 27,6-kilometrsko preizkušnjo končal britanski Ineos z 20 sekundami zaostanka, na tretjem pa belgijski Deceuninck - Quick Step, ki je zaostal 21 sekund.

Bahrain-Merida s Slovencema Matejem Mohoričem in Janom Tratnikom je osvojil deveto mesto, od Jumbo-Visme je bil počasnejši 36 sekund.

Ineos je današnjo preizkušnjo začel kot prvi, saj so bili kolesarji britanske ekipe po sobotni etape najslabše uvrščeni. Progo so premagali v 29 minutah in 17 sekundah in na prvem mestu vztrajali vse do zadnjega nastopa nizozemskega moštva.

Vmes so jih sicer na prvem in drugem merjenju časa prehiteli člani Katjuše-Alpecina, a so v zaključku trase popustili. Kot zadnji so se na progo podali moštveni kolegi slovenskega asa Primoža Rogliča in bili najhitrejši na obeh merjenjih časa kot tudi ob prečkanju ciljne črte, ko so se prešerno veselili druge zmage v dveh dneh.


Od favoritov za najvišja mesta je največji udarec doživel Francoz Romain Bardet, ki je z moštvom AG2R zaostal minuto in 19 sekund. Sekundo manj je zaostal Avstralec Richie Porte v dresu Trek-Segafreda. Minuto in pet sekund zaostanka si je "pridelal" Movistar s Kolumbijcem Nairom Quintano ter Špancem Mikelom Lando in svetovnim prvakom Alejandrom Valverdejem.

Teunissen ima po dveh dneh dirkanja 10 sekund prednosti pred moštvenim kolegom, Belgijcem Woutom van Aertom. Toliko zaostaja še trije kolesarji Jumbo-Visme, Nizozemec Steven Kruijswijk, Nemec Tony Martin in Novozelandec George Bennett. Sledijo štirje člani Ineosa, Italijan Gianni Moscon, Kolumbijec Egan Bernal, lanski prvak Valižan Geraint Thomas in Nizozemec Dylan van Baarle.

"Ko smo slišali, da smo najhitrejši, smo dobili nove moči. Samozavest je bila visoka po včerajšnji zmagi in rumeni majici. Celotno traso smo leteli. Neverjetno je bilo. Dve zmagi v dveh etapah je nekaj res lepega," je povedal Teunissen.

Tratnik je skupno 43., Mohorič 47., oba zaostajata 46 sekund.

Tour de France se bo v Belgiji zadržal še en dan. Start ponedeljkove etape bo v Bincheju, cilj po 215 razgibanih kilometrih pa v Epernayju.

Članki iz rubrike