Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 24.06.2019 08:58:02

Mezgec upa, da ga ne bo v ekipi za Tour, več stavi na Vuelto

Martin Metelko
Slovenski kolesar Luka Mezgec je na domači dirki po Sloveniji po sušnem obdobju znova opozoril nase. Po več kot dveh letih je zmagal etapo, najboljši je bil v Celju, bil še enkrat drugi in enkrat četrti, na koncu pa osvojil rdečo majico najboljšega sprinterja. V nadaljevanju sezone si želi biti najbolje pripravljen za Vuelto.

"Občutki v rdeči majici so super. Borili smo se pet dni. Dve leti nazaj sem jo v Novem mestu izgubil, letos pa dobil," je po drugem mestu v nedeljo v Novem mestu, ki mu je prineslo zmago v točkovanju za najboljšega sprinterja, dejal 30-letni kolesar Mitchelton-Scotta.

"Vsi rezultati zadnjih petih dni so lep dosežek," je črto pod dirko potegnil Gorenjec, ki je na širšem spisku avstralskega moštva za nastop na julijski dirki po Franciji. A si želi, da ga v ekipi za Tour ne bo. Priznal je, da je zelo utrujen, saj je v zadnjem mesecu nastopal kar 21 dni, 22. dan bo dirkal čez teden dni na državnem prvenstvu v Radovljici.



"DP naslednji teden bo 22. start v zadnjem mesecu. Po Pariz-Roubaixu sem vzel malo počitka, nato začel delati malo drugačne treninge, bolj intenzivne in krajše. Tega mi je malo manjkalo, preveč sem bil dizel v kolesarskem žargonu. Junija sem bil z vsako dirko boljši, tudi na slovenski dirki se je vse 'poklopilo'," je razložil Mezgec, ki načrtuje, da si bo po DP vzel nekaj dni počitka, nato pa šel na višinske priprave. Tam bo lovil najboljšo pripravljenost za nastop na dirki po Španiji.

O nastopu na DP pa je bil kratek in jedrnat. "Bahrain-Merida ima toliko slovenskih kolesarjev, da se je težko kosati z njimi," je dejal nekdanji državni prvak in z nasmeškom dodal: "Mitchelton-Scott mora kupiti par Slovencev."

Članki iz rubrike