Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.06.2019 17:33:27

Pogačar: Zelena majica je vedno prioriteta

Nadarjeni slovenski kolesar Tadej Pogačar dirke po Sloveniji ne bo končal kot skupni zmagovalec, kar si je pred startom želel, a nad tem ni razočaran. Če v nedeljo ne bo pretresov, bo tretjič zapovrstjo postal najboljši mladi kolesar, ponosen pa je na pomoč moštvenemu kolegu Italijanu Diegu Ulissiju, ki se mu obeta druga zmaga na slovenski pentlji.

"Vedno je prioriteta zelena majica. Nikoli ne veš, kaj se zgodi zadnji dan. Kakor smo videli, prva etapa je bila najlažja na papirju, bila pa je vse prej kot lahka. Jutri je težja etapa, nikoli ne veš, kaj se zgodi," je sicer previdno po današnji, najtežji etapi 26. dirke po Sloveniji v Ajdovščini razlagal Pogačar.

Ulissiju vnovično slavje na dirki po Sloveniji sicer lahko odnese le kakšna hujša težava, saj ima po štirih etapah 22 sekund prednosti. Profil nedeljske etape je pisan na kožo sprinterjem, tako menijo tudi kolesarji, ekipa UAE Emirates pa je do zdaj na slovenski pentlji vsak dan pokazala, da je najmočnejša med vsemi.


"Sem zadovoljen. Smo na poti do zmage, imamo etapno zmago in več uvrstitev v top 10. Jaz na to gledam kot na zelo velik uspeh za konec prvega dela sezone," je ocenil Pogačar. Ta letos prvič nastopa v svetovni seriji in to uspešno, med drugim je že zmagal na dirki te serije v Kaliforniji.

Sicer pa je današnjo najtežjo etapo dirke končal v ospredju, pomagal je Ulissiju, da je do cilja varno pripeljal zeleno majico, v sprintu je poskusil priti do etapne zmage, a je moral priznati premoč Italijanoma Giovanniju Viscontiju na prvem in Ulissiju na drugem mestu.

"Imel sem v mislih, da pripravim najboljše izhodišče za Diega. Mogoče sem malo prepočasi prišel v krožno križišče. Vse sem dal od sebe. Visconti je bil močnejši in zasluženo zmagal," je Pogačar pokomentiral sprint. O klancu pa je dejal: "Danes je bila popolnoma druga zgodba. Vreme mi je bilo bolj pisano na kožo, klanec pa je bil daljši. Zadovoljen sem, jutri lahko gremo po končno zmago."

Članki iz rubrike