Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 21.06.2019 18:05:59

Pogačar pripravljen pomagati Ulissiju do končnega cilja

Nadarjeni slovenski kolesar Tadej Pogačar v treh dneh dirke po Sloveniji še ni opozoril z resnim napadom, a še naprej ostaja v igri za najvišja mesta. Nosi belo majico najboljšega mladega kolesarja, v skupnem seštevku je šesti. Za končno zmago bo bržčas moral pomagati klubskemu kolegu, Italijanu Diegu Ulissiju.

Ulissi je v tretji etapi tretjič poskusil z napadom in vendarle uspel. Na zadnjem vzponu na Dole je bil ob njem še Pogačar, a je mladenič iz Komende pod vrhom popustil. Nadaljeval je v svojem ritmu, vmes so ga ujeli štirje kolesarji, med njimi moštveni kolega in rojak Jan Polanc, in tudi ob njihovi pomoči je prišel do cilja v Idriji brez hujših pretresov.

"Vsak dan je bolje," je bil kratek in jedrnat na vprašanje o počutju Pogačar.

Ko sta Pogačar in Ulissi ob Rusu Aleksandru Vlasovu ter Kolumbijcu Estebanu Chavesu povsem spredaj premagovala vzpon na Dole, se je mladi Slovenec znašel v težavah, saj je težko sledil ritmu. Italijan se je zapeljal na rep skupine, se na hitro pogovoril z moštvenim kolegom, nato pa silovito napadel. Vlasov mu je lahko sledil, Chaves pa je povsem popustil.

"Imel smo načrt, da napademo v zadnjem kilometru. Rekel sem mu, če se počuti bolje, naj kar napade. Vedel sem, da bo naredil selekcijo. Na koncu je napadel še Aleksandra Vlasova in vzel zeleno majico. Super," je razplet pokomentiral Pogačar.



Ekipa UAE Emirates bo sobotno etapo začela z nosilcema dveh majic. Ulissi bo dirkal v zeleni kot najboljši v skupnem seštevku, Pogačar v beli kot najboljši mladi kolesar.

Pogačar je priznal, da je Ulissi trenutno v najboljši pripravljenosti, tudi sam je pripravljen, da bo pomagal ekipi na poti do končnega cilja.

"Najtežja etapa je še pred nami. Imamo zeleno majico, kar pomeni, da bomo branili. Upam, da nam uspe. Morda tudi sam pridobim kakšno mesto. Bomo videli, kako se bo odvijalo in v kakšni pripravljenosti bo Ullisi," je razmišljal Pogačar, o formi Ulissija pa je dejal: "Trenutno je boljši. Jutri je dolg klanec. To mi bolj odgovarja. Diego ima majico, treba jo bo braniti. Bomo videli, kako se bo odvijalo."

Ulissija in Pogačarja pred zadnjima dvema etapama slovenske pentlje loči 30 sekund. Odločilna bo sobotna etapa z vzponom na najvišjo točko letošnje dirke Predmejo. Nedeljska etapa se bo skoraj zagotovo končala s sprintom v Novem mestu.

Članki iz rubrike