mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 21.06.2019 15:41:22

Ulissi v Idriji do etapne zmage in zelene majice vodilnega

Martin Metelko
Italijan Diego Ulissi (UAE - Team Emirates) je zmagovalec 3. etape dirke po Sloveniji. Po skoraj 170 kilometrih je s prednostjo 12 sekund v cilju v Idriji prehitel Rusa Aleksandra Vlasova in s tem postal vodilni v skupni razvrstitvi. Tretji na etapi je bil Italijan Giovanni Visconti, četrti pa najboljši Slovenec dneva Tadej Pogačar.

Ulissi si je zmago zagotovil v zadnjih dveh kilometrih, ko je močno pospešil in se uspešno otresel Vlasova (Gazprom). Pred tem sta na gorskem cilju na Dolah prišla v vodstvo, ki sta ga nato na spustu povečala na približno 20 sekund.

V prvi skupini zasledovalcev sta bila člana Andronija Fausto Masnada in Andrea Vendrame, Esteban Chaves (Scott-Mitchelton) in Visconti (Neri Sottoli - Selle Italia). Tadej Pogačar in Jan Polanc sta se kot Ulissijeva moštvenega kolega postavila na rep skupine, Pogačar pa je sledil Viscontiju v cilj.



Današnji dan so kolesarji začeli v Žalcu, do Idrije pa so morali premagali štiri vzpone. Najzahtevnejši in odločilen je bil prav zadnji na Dole s povprečnim 9-odstotnim naklonom.

Do prvega pobega je prišlo že na 40. kilometru dirke, ko je četverica z Marcom Maronesejem (Bardiani-CSF), Lorenzom Fortunatom (Neri Sottoli - Selle Italia - KTM), Davidom Perom (Adria Mobil) in Benjaminom Hillom (Ljubljana Gusto Santic) pobegnila. Največjo prednost pred glavnino, več kot sedem minut, so si ustvarili pred Medvodami, a jih je nato glavnina dohitela na tretjem vzponu na Medvedje brdo.

Članki iz rubrike