Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 18.06.2019 21:13:53

Nov udarec za TOUR DE FRANCE! ZVEZDNIK V BOLNIŠNICI! Zdravstveno stanje neznanka!

Reuters
Kolesar ekipe Ineos Geraint Thomas je po padcu v četrti etapi končal dirko po Švici. Za zdaj še ni znano, kako hude so poškodbe, saj so ga odpeljali na pregled v bolnišnico.

"Pred Thomasom je nekdo padel, na tistem delu ceste pa je bilo ob cestišču precej ovir. Vem, da ima majhno ureznino nad očesom, zdravnik je menil, da je najbolje, da ga odpeljemo na pregled. Šele po podrobnejšem pregledu bomo vedeli več," za zdaj o zdravstvenem stanju zmagovalca Toura 2018 ni mogel nič natančnejšega povedati direktor ekipe Gabriel Rasch.

Morda padec vendarle ne bo pustil hujših posledic; direktor je namreč namignil, da bi Valižan, če bi lahko odločal sam, kar nadaljeval dirko. "Mislim, da so vsi kolesarji enaki. Želijo samo nazaj na kolo in spet dirkati. Na srečo je bil v vozilu zdravnik, ki je odločil, da je konec."



Če bodo pri ekipi Ineos izgubili Thomasa za bližnjo dirko po Franciji, bo to nov velik udarec za moštvo, ki si še ni dobro opomoglo po hudi poškodbi Chrisa Frooma. A vsaj o zdravstvenem stanju Britanca so danes prišle dobre novice: v bolnišnici v St. Etiennu, kjer okreva po hudem padcu pred dnevi, bo lahko v soboto zapustil oddelek za intenzivno nego.
Seveda pa to še ne pomeni konca bolnišničnega zdravljenja, saj bo Froome moral še precej časa preležati v bolniški postelji, a bo zdravljenje nadaljeval na navadnem oddelku.
Froome je takoj po padcu že vedel, da je dirka po Franciji zanj izgubljena, zaradi številnih zlomov pa je konec tudi sezone, saj bo okrevanje predvidoma trajalo kar šest mesecev.

Značke: gerain-thomas, padec

Članki iz rubrike