gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 18.06.2019 20:20:14

Nova TRAGEDIJA v kolesarstvu! Umrl zaradi SRČNEGA ZASTOJA

Arhiv
Na predvečer kolesarske dirke Po Sloveniji je prišla tragična novica, da je življenje izgubil belgijski kolesar pri vsega 26 letih.

Joren Touquet iz Wevelgema je preminul. 26-letni kolesar ekipe Decock-Van Eyck-Devos-Capoen je bil z dekletom na počitnicah na Tenerifih. Bil je eden najboljših amaterskih kolesarjev in je vozil za profesionalno ekipo. Med drugim je pred dvema letoma zmagal na dirki Omloop van de Westhoek v Ichtegemu, lani pa je bil osmi na belgijskem državnem prvenstvu.

touquet


Neverjetno je, da je bil leta 2015 sotekmovalec z rojakom Daanom Myngheerjem, ki je zaradi srčnega zastoja umrl marca 2016.
Touquet ni treniral inj tekmoval od aprila letos. "Po nekaj preiskavah smo mu svetovali, da ni dobro, da tvega s tekmovalnim športom," je dejal Rik Roose iz ekipe Decock-Van Eyck-Devos Capoen. "Izkazalo se je, da ima desno srčno zaklopko večjo kot levo. V začetku julija naj bi ga operirali in odpravili težavo."
Toda, Joren nikoli ne bo prišel na to operacijo. V noči na torek je umrl v spanju v počitniški hiši na Tenerifih. Njegovi sotekmovalci iz ekipe trenutno kolesarijo na dirki v Flandriji in so hoteli končati, toda... "Dolgo časa so premišljevali, potem pa so se odločili, da bodo zmagali to dirko v spomin na preminulega prijatelja," je še dejal Roose.

Značke: srčni-zastoj, smrt

Članki iz rubrike