Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.06.2019 15:08:44

Potolčeni kolesarski zvezdnik se je POKAZAL in OGLASIL: Konec kariere? Poglejte, kaj pravi po takšnem padcu!

Chris Froome
Reuters
Kolesarski zvezdnik Chris Froome uspešno okreva po hudih poškodbah, ki jih je utrpel pri padcu med ogledom etapne trase kriterija Dauphine. Njegovo stanje je iz dneva v dan boljše, kot pravi kirurg, pa ni prav nobene možnosti, da bi v letošnji sezoni še tekmoval. Britanec se s tem ne obremenjuje, pravi, da je lahko vesel, da je sploh še živ.

"Imel sem srečo v nesreči. Posledice bi lahko bile hujše in v tem trenutku je najvažneje, da sem živ in da vem, da bom popolnoma okreval. Zavedam se, da bo okrevanje dolgo in naporno. Sem pa prepričan, da to ni konec moje kariere, verjamem, da se bom vrnil med najboljše kolesarje na svetu," je optimistično razpoložen 34-letni Froome, ki bo v bolnišnici v St. Etiennu ostal kar šest tednov, rehabilitacija pa bo nato trajala pol leta.

"Hvala vsem, ki so mi v teh dneh pošiljali sporočila podpore. Kaj takega res nisem pričakoval, hvaležen sem vsem, ta podpora mi veliko pomeni in mi v teh težkih trenutkih, ki jih preživljam v postelji, izboljšuje razpoloženje," se zahvaljuje kolesar ekipe Ineos.



Froome je med ogledom trase pred četrto etapo kriterija Dauphine izgubil nadzor in se s hitrostjo 54 km/h zaletel v steno, pri tem utrpel številne zlome, med drugim kolka in desne stegnenice. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico v Saint-Etiennu. Tam so ga zdravniki operirali, poseg pa je zaradi kompleksnosti poškodb trajal kar osem ur.

Že kmalu po nesreči je bilo jasno, da Froome nikakor ne bo mogel napadati pete zmage na julijskem Touru, s katero bi izenačil rekord v številu zmag, ki ga imajo v lasti Francoz Jacques Anquetil, Belgijec Eddy Merckx, Francoz Bernard Hinault in Španec Miguel Indurain.

Značke: kolesarstvo, francija

Članki iz rubrike