denar2 Dobra karma

Koliko denarja imamo, odloča matrica našega imena

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

aleksandra sadowska Svet24.si

FOTO: Želela je črne, zdaj je oslepela

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

chang (3) Njena.si

Špela Grošelj je bila kar naenkrat videti drugače

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

STA
STA
0 12.06.2019 21:17:21

Znane so VSE podrobnosti FROOMOVE poškodbe: Njegovo stanje je VELIKO HUJŠE, kot so mislili

vszi
Britanski kolesarski zvezdnik Chris Froome si je pri grozljivem padcu, na treningu pred 4. etapo kriterija Dauphine je z veliko hitrostjo priletel v zid, zlomil desno stegnenico, komolec in nekaj reber, so sporočili iz njegove ekipe Ineos. Štiriintridesetletnik, štirikratni zmagovalec francoske pentlje, je moral odpovedati tudi nastop na Touru.

Zdravnik njegovega moštva Richard Usher je v izjavi za javnost dejal, da so Frooma nemudoma po nesreči odpeljali v bolnišnico v Roannu, kjer so potrdili, da ima številne resne poškodbe, med njimi zlomljeno desno stegnenico in desni komolec. "Ob tem ima tudi zlomljena rebra. Zdaj ga bodo s helikopterjem prepeljali v univerzitetno bolnišnico v St. Etiennu na nadaljnje zdravljenje," je dejal Usher.

Šef moštva Dave Brailsford pa je poudaril, da je zdaj prioriteta ekipe zagotoviti, da "Chris prejme najboljšo možno zdravniško oskrbo, nato pa čim hitreje okreva". Brailsford je dodal, da je štirikratni zmagovalec najprestižnejše kolesarske dirke na svetu, Tour de Francea, trdo garal v pripravah na letošnjo francosko pentljo: "Chris je neverjetno trdo garal, da se je vrnil v fantastično formo, bil je na dobri poti za Tour, ki ga bo moral zdaj, žal, izpustiti."

"Čeprav se zavedamo in poznamo tveganja, ki jih prinaša naš šport, pa je vedno zelo travmatično, ko kolesar pade in se poškoduje. Ena od vrlin, ki krasijo Chrisa, je, mentalna trdnost, pa tudi odpornost - podpirali ga bomo skozi okrevanje in mu pomagali uresničiti nadaljnje cilje in ambicije," je dejal Brailsford.

Članki iz rubrike