Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 03.06.2019 19:38:50

Rogličev uspeh DVIGNJEN V NEBO! Primož, poslušaj, 102 LETI smo čakali, da ...

Profimedia
Selektor slovenske moške članske kolesarske reprezentance Andrej Hauptman je uspeh Primoža Rogliča na dirki po Italiji označil za velik uspeh za Slovenca, ni pa pozabil niti na Jana Polanca, ki je dva dni nosil rožnato majico. "102 leti smo čakali na majico, potem pa sta jo nosila kar dva," je dejal.

Hauptman je 102. Giro spremljal od blizu. Prvih deset dni je bil namreč pomočnik športnega direktorja pri ekipi UAE Emirates, za katero je več kot uspešno kolesaril Jan Polanc, ki je dva dni nosil rožnato majico vodilnega in na koncu končal na 14. mestu. S tem je dopolnil slovenski uspeh Rogliča, ki je bil pet dni v rožnatem, zmagal je dve etapi in bil na koncu tretji.

"Velik uspeh, velika stvar. Sploh za Slovenca. 102 leti smo čakali na majico, potem pa sta jo nosila kar dva," je uvodoma povedal Hauptman, ki je tudi sam nastopil na treh italijanskih pentljah.

"Roglič je prvič v karieri začel tritedensko dirko kot vodja ekipe, bil je eden glavnih favoritov. Mislim, da se je super spopadel z velikim pritiskom. To je zgodovinski uspeh. Verjamem, da je, s tem ko je dirkal v vlogi favorita, dobil prepotrebne izkušnje za nadaljevanje njegove kariere," je povedal Hauptman, ki je poleg Rogliča edini Slovenec z medaljo na svetovnih prvenstvih.



Zasavec je v letošnji sezoni pokazal velik napredek, celotno sezono je v vrhunski formi, pred Girom je dobil tri dirke svetovne serije. Na prvi dirki v vlogi kapetana na eni od tritedenskih dirk je prikolesaril do zmagovalnega odra, prihodnje leto jih bo napadal na dirki po Franciji, kar je v nedeljo v Veroni še enkrat potrdil tudi direktor Jumbo-Visme Richard Plugge.

"Vsako sezono naredi velik korak naprej. Od njega lahko pričakujemo vse," o prihodnosti Rogliča pravi Hauptman.

Kolesarski selektor je bil vesel tudi predstav Polanca. "Na začetku dirke je imel proste roke. Cilj ekipe je bil, da zmagujemo etape s Fernandom Gavirio. Zaradi bolečin v kolenu je šel Gaviria potem hitro domov. Z etapnih zmag smo potem prešli do nošenja rožnate majice teden dni. Od tega jo je dva dni nosil Jan. Na koncu je končal kot 15. Mislim, da če bi imel od začetka v glavi dirkanje na generalno razvrstitev, bi končal okrog 10. mesta. A razvilo se je drugače," je pogovor za STA zaključil Hauptman.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike