potres, melbourne Svet24.si

FOTO: Avstralijo prizadel najmočnejši potres v ...

cepljenje, koronavirus, covid Svet24.si

Torkove številke kažejo na izboljšanje ...

amaro erbus 1 Svet24.si

Skupaj sta odraščala, prijateljstvo pa kronala z...

pozar simic pl Reporter.si

Ali bo šef Fursa Ivan Simič pregledal sumljive ...

marjan dikaucic bobo2 Necenzurirano

Minister bi gradil hišo, a ne bi plačal ...

britneyspears Instagram Odkrito.si

NOVA TEORIJA ZAROTE? "Tega ne objavlja Britney! ...

zahovic mm Ekipa24.si

ZLATKO ZAHOVIĆ o razmerah v LJUDSKEM VRTU: Da, z ...

STA
STA
1 03.06.2019 19:29:01

Roglič POPOLNOMA ISKRENO o odnosu z Nibalijem in 'čestitki': Jaz nimam problema z njim ...

Profimedia
Pred ljubljansko mestno hišo je Kolesarska zveza Slovenije v ponedeljek pripravila sprejem za slovenske kolesarske junake maja - Primoža Rogliča, Jana Polanca in Tadeja Pogačarja.

Roglič in Polanc sta v nedeljo v Veroni končala 102. dirko po Italiji, Roglič na za Slovenijo zgodovinskem tretjem mestu, Polanc na 14. Zasavec je pet dni nosil rožnato majico vodilnega in zbral dve etapni zmagi, Gorenjec pa je bil v skupnem vodstvu dva dni.

"Nisem se počutil najbolje, vse atome sem usmeril v to, da iztržim svoj maksimum. Žal mi je bilo, ker nisem imel energije veseliti se v Veroni. Samo stal sem in gledal, kaj se dogaja. Vse je šlo mimo. S pritiskom medijev in javnosti nisem imel problema," se je zadnjih dni spominjal Roglič.

Kot ključno razliko proti tekmecem je ocenil slabšo podporo ekipe ter strah tistih v boju za najvišja mesta, saj so po njegovem mnenju od prvega dne vsi dirkali proti njemu: "Razlika je bila v tem, da sem v ključnih trenutkih ostal sam. Vsi so dirkali proti meni. To je bila razlika. Vsi so se me bali, vsi so vedeli, da sem problem. Vsi so dirkali v smeri, da jaz ne zmagam."

Marsikoga je zmotila reakcija Vincenza Nibalija, drugega v skupnem seštevku Gira, ki na zmagovalnem odru v Veroni ni stisnil roke Zasavcu. "Mogoče zgleda, da med nama ni okej odnos, ampak načeloma jaz nimam problema z njim. Se normalno pogovarjava. V nedeljo sva si čestitala, govorila, na odru sem se pripravil, da mi bo čestital, ampak mi ni. Vseeno ni problema med nama."

Roglič se je še enkrat zahvalil vsem slovenskim navijačem, ki so ga podpirali celoten Giro ob trasi in doma.Polanca je že v nedeljo čakal sprejem v domačem Britofu pri Kranju. Z bolj jasnimi mislimi in z več energije je povedal, da je pričakoval, da vseh treh tednov ne bo končal v vrhunski formi, saj ni imel pravih priprav za Giro. "Poskusil sem, dobil sem priložnost. Dosegel sem cilj, najprej sem imel v mislih etapno zmago, ampak rožnata majica je nekaj, česar še nisem dosegel," je povedal.

Veliko počitka pred njim ni. Že v nedeljo bo dirkal v Luganu, nato ga čaka dirka po Sloveniji, kjer bo pomagal klubskemu kolegu Tadeju Pogačarju.

Mladi Slovenec je tretji slovenski kolesarski junak maja, saj je sredi meseca dobil dirko svetovne serije po Kaliforniji. Tam je osvojil svojo prvo veliko dirko in priznal, da je bilo res lepo stati na najvišji stopnički.

Upravičil je zaupanje ekipe UAE Emirates, ki bo nanj stavila tudi na dirki po Sloveniji. "Dobro so me sprejeli. Sam se počutim zelo dobro. Imajo zaupanje vame in jaz v njih. Skupaj delamo zelo dobro. Bo še kar nekaj dobrih let," je obljubil.

Roglič, Polanc in Pogačar so se pred sprejemom pred mestno hišo s srčnimi izbrankami odzvali še vabilu predsednika Slovenije Boruta Pahorja.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike