mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 02.06.2019 21:42:40

Rogličev šef POJASNIL, ali bi Slovenec zmagal na Giru, če bi imel več podpore moštvenih kolegov

Nizozemska kolesarska ekipa Jumbo-Visma po zaslugi Primoža Rogliča slavi prve zmagovalne stopničke na eni od tritedenskih dirk v zgodovini.

Športni direktor Addy Engels je priznal, da je bila ekipa preslaba v gorah in Rogliču ni nudila pravšnje podpore, vprašanje pa ostaja, ali bi Zasavec z boljšimi pomočniki lahko sledil najboljšim hribolazcem Gira.

Roglič je na Giro prišel v vlogi prvega favorita s skupnim zmagami na dirki po Združenih arabskih emiratih, dirki po Tirenskega do Jadranskega morja in dirki po Romandiji. Njegova ekipa je delovala zelo dobro, nato pa je doživela prvi udarec. Poškodoval se je izkušeni Robert Gesink, ki je bil predviden za enega glavnih pomočnikov Rogliča za vožnjo navkreber. Med dirko je zbolel še drugi Zasavčev oproda v gorah Laurens De Plus in odšel domov.

Jumbo-Visma je ostala z mlado ekipo, ki ni bila dorasla največjim izzivom. V ključnih trenutkih Rogliču ni pomagal nihče iz ekipe, za povrhu se je slovenski as še sam boril z želodčnimi težavami in bolečinami, ki so bile posledice trka z zaščitno ograjo na enem od spustov, na roko mu ni šla niti tehnična težava s kolesom ravno v trenutku, ko je Engels naredil postanek za malo potrebo.


Na koncu je Roglič Nizozemcem prikolesaril mesto na zmagovalnem odru Gira, kar kolesarjem Jumbo-Visme na kateri od tritedenskih dirk še ni uspelo. V današnji zadnji etapi, kronometru v Veroni, je nadoknadil 23 sekund zaostanka za Mikelom Lando in se razveselil tretjega mesta v skupnem seštevku.

"Če pogledamo čez vse tri tedne, v ključnih trenutkih etapah nismo mogli slediti Richardu Carapazu, Antoniu Nibaliju, Miguelu Angelu Lopezu ali Mikelu Landi. Z več podpore v gorah, s fanti, kot sta Robert Gesink ali Laurens De plus, težko rečem, ali bi zmagali Giro, toda gotovo bi bili bližje. Ne bi izgubljali minut. Največja razlika se je pokazala na vzponu na Mortirolo, menim pa, da je Primož dobro kolesaril v hribe in gore," je črto pod letošnji Giro potegnil Engels.

Rogličev športni direktor je po sobotni etapi po navijaškem incidentu s potiskanjem Rogliča spregovoril tudi o tem. "Tega sam nisem videl, toda hitro smo dobili telefonski klic od predsednika sodnikov. Če je bilo jasno na televiziji, potem razumem odločitev in sprejemamo kazen. Za nas ni v redu, toda tako je pravilno," je dejal.

"Ljudje naj navijajo, naj bodo strastni, toda prosim, naj se ne dotikajo tekmovalcev," je pojasnil Engels, ki tako kot celotna ekipa Jumbo-Visme v zadnjih treh tednih ni mogla prehvaliti slovenske podpore Rogliču, Janu Polancu in Gregi Boletu in tudi njim, ko so se vozili v karavani.

Značke: kolesarstvo, giro, italija

Članki iz rubrike