kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 01.06.2019 11:47:24

Epski prizori v Dolomitih! Roglič vidno ganjen Z NAVIJAŠKIM VETROM V HRBET napada Ekvadorca (FOTO + VIDEO)

sta
Pred predzadnjo etapo 102. Gira najbolje kaže Ekvadorcu Richardu Carapazu (Movistar), ki ima pred drugim Vincenzom Nibalijem (Bahrain Merida) 1:54, pred našim Primožem Rogličem (Jumbo Visma) pa 2:16 prednosti.

Kolesarji na Dirki po Italiji so začeli spektakularno predzadnjo etapo. In medtem ko se Primož Roglič bori za najvišja mesta, so zmagovalci med gledalci - Slovenci.

Slovenske zastave plapolajo na vsakem ovinku. Slovenskih navijačev je tako veliko, da je bil na današnjem startu 20. etape vidno ganjen tudi Roglič, ki za vodilnim Ekvadorcem Richardom Carapazom (Movistar) v skupnem seštevku zaostaja 2 minuti in 16 sekund. Bržčas že preveč, a nikoli se ne ve. Vmes, na drugem mestu, je še domači adut Vicenzo Nibali (Bahrain Merida), ki ima pred Slovencem 22 sekund prednosti.

giro 7
Bobo


Čeprav danes mineva že tri tedne, odkar je karavana v Bologni krenila na pot, pa je vrhunec tukaj, zdaj. Tudi Giro je tisto najboljše prihranil za konec, za zadnja dva dni, ko se pravzaprav lahko še vse osvoji in vse izgubi. V zaključku včerajšnje etape ni bilo prav veliko akcije. Morda so se kolesarji ustrašili ob pogledu na traso brutalne današnje etape, ki bi ji mnogi prilepili oznako kraljevska. Kakorkoli že, favoriti so varčevali s strelivom, to pa je bilo voda na mlin Richarda Carapaza, ki je še en dan bliže Veroni in največjemu uspehu v karieri.

Addy Engels, šef ekipe Jumbo-Visma, je pred zaključkom napovedal: "Primož mora narediti potezo, a narediti jo mora tudi Nibali. Ne vem, kakšne načrte ima Landa ... A če razmišlja o zmagovalnem odru, mora prav tako napasti. Primož torej ni edini. Boril se bo do konca, da bi iztržil kar najboljši rezultat, to pa pomeni, da bi danes povrnil nekaj izgubljenih sekund. Kar je pokazal v petek je bilo videti dobro, a na koncu bo odločilo, kdo bo imel noge v zadnjem delu. Etapa je dolga skoraj 200 kilometrov."

Obeta se torej spektakularen zaključek, saj bodo številni na najtežji etapi letošnjega Gira poskušali nadoknaditi zamujeno. Vsak bo imel svoje načrte, pri tem pa so zanimive in pomenljive besede Vincenza Nibalija: "Biti drugi ali tretji mi ne pomeni nič." Bo šel Morski pes torej 'all-in'?

Današnja etapa se bo končala po 17. uri. Giro se bo končal jutri s 17-kilometrsko vožnjo na čas.


KAKŠNA JE DANAŠNJA ETAPA
(FELTRE–MONTE AVENA/194 KM)
Kraljevska etapa bi morala biti torkova, a so jo zaradi snega na najvišjem prelazu spremenili. Naziv kraljice Gira tako pripada 20. etapi, ki se bo sicer končala na Monte Aveni na 1225 metrih nadmorske višine, pred tem pa bo kolesarje pot vodila čez tri visoke prelaze (Cima Campo, Manghen in Rolle). Pred zaključkom sledi skoraj 40-kilometrski spust, preden se bo najprej ,na Croce d'Aune in nato na Monte Aveno, začel še zadnji gorski ognjemet na Giru.


Skupni vrstni red
1. R. Carapaz (Ekv/Movistar)  83:52:22
2. V. Nibali (Ita/Bahrain-Merida)  +1:54
3. P. Roglič (Slo/Jumbo-Visma)  +2:16
4. M. Landa (Špa/Movistar)  +3:03
5. B. Mollema (Niz/Trek-Segafredo)  +5:07
6. M. Angel Lopez (Kol/Astana)  +5:33
7. R. Majka (Pol/Bora-Hansgrohe)  +6:48
8. S. Yates (VB/Mitchelton-Scott)  +7:17
9. P. Sivakov (Rus/Ineos)  +8:27
10. D. Formolo (Ita/Bora-Hansgrohe) +10:06
...
11. J. Polanc (Slo/UAE Emirates) +10:27
108. G. Bole (Slo/Bahrain Merida) +3.42:57

Značke: primož-roglič, giro

Članki iz rubrike