Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 25.05.2019 17:01:54

KLOFUTA ZA ROGLIČA ali taktični manever pred peklom italijanskih Alp.

Primož Roglič
Ekipa24
Po današnji etapi je rožnato majico vodilnega na dirki po Italiji slekel Slovenec Jan Polanc, oblekel pa jo je Ekvadorec Richard Carapaz.

Roglič je imel hudo naporen dan. Najprej so ga dopoldan, pred začetkom etape, spraševali o Nibaliju in njegovih besednih napadih. Potem se je karavana kolesarjev podala na dašanjo etapo z dvema gorskima ciljema. Rožnato majico vodilnega je tudi na tej etapi branil Jan Polanc, ki pa drugega vzpona ni zmogel v slogu najboljših in v cilju je moral sleči oblačilo vodilnega.

Roglič je celo etapo vozil v skupini v kateri so bili tudi njegovi največji tekmeci in se pametno držal v ozadju. Ni napadal, ampak je hranil moči. Nekaj napadalnosti je pokazal le na zadnjem hudem spustu, ko je pokazal, kako izvrsten je v spustu - kolesarjenje navzdol mu je zagotovo ostalo v krvi še iz smučarskih skokov, ko se je z veliko hitrostjo spuščal po doskočišču. 

Pobegnil pa je Rochard Carapaz, ki je imel dovolj volje in moči, da se je podal po zmago v 14. etapi. Roglič, Nibali, Landa in ostali, pa niso kazali veliko želje, da bi ujeli ubežnika. Roglič je v tej etapi zaostal minuto in 54 sekund, ostal je na drugem mestu v skupni razvrstitvi.

Več sledi...

Značke: primož-roglič, giro

Članki iz rubrike