nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ma
ma
1 25.05.2019 10:19:03

Rožnati JAN POLANC odgovarja na DOPINŠKE POVEZAVE: "Seveda ga poznam, toda...

Nikola Miljković
Duh je seveda ušel iz stekleničke. Potem ko so se imena Kristijana Korena, Boruta Božiča in Milana Eržena pojavila v operaciji Aderlass, je na slovensko kolesarstvo legel črn madež.

In senca dvoma. Na vse in vsakogar, njihovi rojaki pa bodo v prihodnjih dneh in tednih posledično morali odgovarjati na neprijetna vprašanja.
Neprijetnih vprašanj ne bo (z)manjkalo. Če je lahko slovenska sedma sila prizanesljiva oziroma prijateljsko nastrojena, pa je tuja precej bolj profesionalna in neizprosna. Sploh zdaj, ko je zavohala kri, na prvi liniji obrambe pa se je Primožu Rogliču pridružil še Jan Polanc. V četrtek pozno popoldne, ob koncu enega največjih dni v svoji karieri, ko je prvič oblekel prestižno rožnato majico, je tako moral razlagati o morebitnih poznanstvih z Erženom. Slednjega so nekateri mediji označili kar za »dominusa«, gospodarja slovenskega kolesarstva, spet drugi mu pravijo stric iz ozadja.


Polanc je o črnih oblakih, ki so se zgrnili nad slovensko kolesarstvo, dejal: »Žalostno za slovensko kolesarstvo, sploh glede na vse uspehe, ki smo jih imeli v zadnjih letih. Jaz sem bil od otroških let dalje v ekipi mojega očeta, tako da nikoli nisem bil v kontaktu z ljudmi, ki bi vodili druge ekipe. Zavedam se, da je trenutno črno obdobje, toda upam, da se bo vse razrešilo in bodo prišli lepši časi za slovensko kolesarstvo. Ponosen sem, da sem Slovenec. Vesel sem, da sem Slovenec. Vesel sem, da živim v Sloveniji. Je pa žalostno, kaj dosti drugega vam težko rečem,« je besede 27-letnika prenesel portal Cyclingnews.
Polanc je svojo kolesarsko pot začel v Radenski, kjer je nad njegovim razvojem bedel tudi ali predvsem oče Marko Polanc, nekdanji kolesar in dolgoletni trener. Sredi leta 2013 se je Polanc mlajši pridružil italijanski ekipi Lampre Merida, kateri je zvest še dandanes, le da ekipa od leta 2017 nosi ime UAE Team Emirates. Sem in tja se ga je povezovalo s selitvijo v slovensko obarvano Bahrain Merido, kjer ima eno glavnih besed prav Eržen, a do prestopa nikoli ni prišlo. Danes, ob vsej negativni publiciteti, ki se je čez noč oprijela najbolj slovenske ekipe na world touru, mu najbrž ni žal, da ni prišlo do selitve, sedmo silo pa je vseeno zanimalo, kako dobro pozna strica iz ozadja. »Ko sem dirkal za slovenske ekipe, sem ga seveda videval na dirkah, toda nikoli nisem bil na kakršenkoli način povezan z njim. Kot sem že dejal, sem vedno delal z mojim očetom. Mislim, da imam doma dobro podporo in ni bilo potrebe, da bi šel h komu drugemu. Moj oče je dober trener, z mano je bil tudi, ko sem bil mladinec. Nisem povezan z Erženom, seveda vem, kako je videti, toda nimava stika.«
VEČ V DANAŠNJI ŠTEVILKI EKIPE SN

Značke: jan-polanc, giro

Članki iz rubrike