franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

muk
muk
7 22.05.2019 08:41:50

SRAMOTA: Nekdanji moštveni kolega s hudimi OBTOŽBAMI na račun PRIMOŽA ROGLIČA! Ne boste verjeli ...

Profimedia
Včerajšnja etapa na dirki Po Italiji ni poskrbela za kakšno odmevnejšo spremembo v skupnem seštevku, vseeno pa je bil konec precej razburljiv, saj so zaradi padca nastradali nekateri odlični kolesarji.

Nemec Pascal Ackermann, mož v ciklamni majici in zmagovalec dveh etap na Giru 2019, je bil videti, kot da je v dolenjskih gozdovih naletel na medvedko z mladiči. Italijana Mattea Moschettija so omotičnega odpeljali na slikanje. Njegov rojak Elia Viviani je znova povesil pogled … Roglič se je po drugi strani v družbi moštvenih kolegov Josa van Emdna, Paula Martensa in Toma Leezerja uspešno izognil vsakršnim težavam. No, ne čisto. Za nekaj slabe volje je poskrbel nekdanji moštveni kolega.

Na Nizozemskem, v domovini Rogličeve ekipe, so sicer nemalo prahu dvignile besede Stefa Clementa, ki je še lani vozil za Jumbo-Vismo. Šestintridesetletnik je v mikrofon radia NOS izjavil, da je presenečen nad tem, kako dobro gre Rogliču. »Saj ni treba, da o Rogliču špekuliramo, toda poglejmo samo Nibalija in Yatesa, ki zaostajajta že več minut. To sta kolesarja, ki sta že dobila tritedensko dirko. Kaj počneta narobe? Zakaj drugi ne morejo slediti? Presenečen sem, da lahko nekdo še vedno tako izstopa. Ekipe naj bi posedovale bolj kot ne enako znanje, tako imenovani 'marginal gains' pa se ne morejo izraziti v minutah prednosti.«



Clement je prepričan, da bi na Rogliča na Nizozemskem gledali precej drugače, če bi vozil denimo za Katusho ali Astano, ne pa za nizozemsko ekipo. Rogličev nekdanji moštveni kolega po lastnih besedah o Rogliču ne želi ugibati, si pa želi bolj kritičnega pristopa ter enakovredne obravnave in dodaja, da sam ne da roke v ogenj za nikogar.

Nad njegovimi izjavami v ekipi seveda niso bili ravno navdušeni, zanimivo pa je, da Clement še vedno sodeluje z Jumbo-Vismo.

Značke: roglič, giro

Članki iz rubrike