matej-tonin Svet24.si

NSi 30 let osamosvojitve obeležila s krajo?

medved Svet24.si

Pogrizel ga je po vratu in trebuhu

marjan dikaucic dz1 Reporter.si

Janši je za pravosodnega ministra dovolj dober ...

portugalska-ladjica Svet24.si

FOTO: Zaradi pošastnih portugalskih ladjic se ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Kaj se dogaja na uradu za boj proti pranju denarja...

ženska denar Dobra karma

Se lahko počutite bogati? Če je odgovor 'da', bo...

saša lendero, aria, miha hercog Njena.si

Hči Saše Lendero je stara že 12 let

STA, ku
STA, ku
4 16.05.2019 17:30:46

Roglič OSTAL brez ROŽNATE majice! A POZOR, to je enostavno FANTASTIČNO!!!

Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) je v 6. etapi kolesarske dirke po Italiji izgubil rožnato majico skupno vodilnega. Na 238 kilometrov dolgi preizkušnji med Cassinom in San Giovanni Rotondom mu jo je odvzel Italijan Valerio Conti (UAE Emirates).

Conti, ki je pred etapo za Rogličem zaostajal 1:59 minute, je bil dolgo del 13-članske ubežne skupine, ki si je prikolesarila zajetno prednost. Približno 30 km pred ciljem se je ta skupina razbila na več manjših, v ospredju pa sta ostala Conti in njegov rojak Fausto Masnada, ki jima je glavnina na čelu z Rogličevo ekipo dovolila uspešen beg.

Na koncu je ciljno črto prvi prečkal Masnada par sekund pred Contijem, glavnina z Rogličem, ki je že včeraj napovedal, da danes ne bo nujno zadržati rožnate majice, in drugimi favoriti na čelu pa je zaostala dobrih sedem minut. Roglič je sicer po dobrih 30 kilometrih tudi padel in dobil nekaj prask na zadnji plati, a je brez večjih težav končal etapo. Vmes so ga oskrbeli kar iz spremljajočega avtomobila, mu razkužili rane in ga zakrpali.

Čeprav smo bili vsi zelo navdušeni, ker smo Rogliča v zadnjih dneh spremljali v rožnatem, pa je s tem, da v naslednjo etapo ne bo krenil v njej, verjeli ali ne, tudi veliko dobrega!

Primož bo imel zaradi tega veliko manj obveznosti, predvsem medijskih in podobnih, s čimer bo lahko za več ur dnevno podaljšal regeneracijo telesa, ki je na tritedenskih dirkah najbolj pomembna. Vsekakor je zadnje dni spoznal, kakšne obremenitve prinaša rožnata majica vodilnega, ob tem pa bo tudi njegovo moštvo lahko malo bolj zadihalo, saj mu ne bo treba vseskozi narekovati tempa in braniti majice vodilnega, temveč se bodo lahko dirk lotili veliko bolj taktično, kar pomeni tudi to, da bodo lahko prihranili veliko moči!

Roglič je etapo končal na 17. mestu s 7:19 minute zaostanka, ob njem pa so končali tudi drugi favoriti za končno slavje. Z enakim zaostankom sta etapo končala tudi Jan Polanc (Uae Emirates) na 51. in Grega Bole (Bahrain Merida) na 83. mestu.

V skupni razvrstitvi ima Conti 1:41 minute prednosti pred rojakom Giovannijem Carbonijem, tretji je Francoz Nans Peters (+2:09). Roglič je padel na 11. mesto in ima 5:24 minute zaostanka, a prave etape zanj in za favorite šele prihajajo.

Da današnja etapa za Rogliča ni bila posebej pomembna, je poudaril tudi njegov moštveni kolega Nizozemec Antwan Tolhoek in dodal, da gre še naprej vse bolj ali manj po načrtu, pravi pa tudi, da so poškodbe Rogliča zgolj površinske in bodo nadaljevali naprej po zastavljenem programu.

V petek kolesarje čaka 180 kilometrov dolga etapa med Vastom in l'Aquilo, ki bo glede razgibanosti podobna današnji.

Značke: kolesarstvo, italija, giro

Članki iz rubrike