Mojca Šapla 1 Odkrito.si

Spodnje perilo za usodno žensko

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

deklica Petisvet.si

Reinkarnirana deklica se spominja 10 prejšnjih ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

2 kraljica Svet24.si

Kraljico so evakuirali zaradi invazije podgan

1_boštjan Romih uvodna_Mateja Jordovič Potočnik Njena.si

Neskončno hvaležen Boštjan Romih

Primož Vrhovec in Jan Bučar Njena.si

Ima slovenski igralec skrivno hči?

STA
STA
0 16.05.2019 11:22:59

Nove razsežnosti DOPINŠKE AFERE, v katero sta vpletena tudi SLOVENCA: Brez službe je ostal ...

Profimedia
Potem ko je Mednarodna kolesarska zveza (Uci) v sredo sporočila, da je zaradi dopinških sumov suspendirala štiri kolesarje, med njimi je bil tudi zdaj že upokojeni Italijan Alessandro Petacchi, je ta danes občutil posledice starih napak. Zaradi dopinških sumov so namreč pri italijanski televiziji RAI začasno prekinili sodelovanje z njim.

Petacchi sicer zanika obtožbe in pravi, da zdravnika iz afere Aderlass sploh ne pozna.

A italijanska televizija RAI, za katero je na letošnji dirki po Italiji delal kot strokovni komentator, je zdaj 45-letnega nekdanjega kolesarja začasno suspendirala oziroma sporočila, da do razjasnitve primera ne bo več v tej vlogi."Strinjali smo, se, da v tem trenutku Petacchi ne more opravljati takšnega dela. Vrnil se bo domov, da bo primer razjasnil. Če se bo izkazalo, da obtožbe niso resnične, se lahko kadarkoli vrne k nam, tudi med Girom," je začasni suspenz Petacchija pojasnil Auro Bulbarelli, direktor športnega programa televizije.

Poleg Petacchija so med osumljenci za dopinške prekrške v aferi Aderlass, ta je izbruhnila letos med svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju v Avstriji, še Slovenca Kristijan Koren in Borut Božič ter Hrvat Kristijan Đurasek. Tako Korena, ki je nastopal na letošnjem Giru, ter Božiča, ki je bil v vlogi direktorja ekipe Bahrain Merida, je njuno moštvo po novici o sumu dopinškega prekrška suspendiralo.

Značke: kolesarstvo, doping

Članki iz rubrike