Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 15.05.2019 14:31:20

Giro ostal brez enega največjih favoritov: Bolečine so bile prehude, po nekaj minutah je bilo jasno vse!

Eden glavnih osmoljencev letošnjega Gira je v prvih etapah Nizozemec Tom Dumoulin, ki se je sedem kilometrov pred ciljem včerajšnje etape zapletel v hud padec. Nabral si je več kot štiri minute zaostanka, zato je že obupal v lovu na skupno zmago. Rožnato majico ima že od začetka Slovenec Primož Roglič.

Med žrtvami padca, ki je zredčil vrste glavnine pred zadnjimi kilometri, jo je najbolj skupil prav Dumoulin. Zmagovalec Gira 2017 in lani drugi je imel po prihodu na cilj, ko je z bolečinami in krvavim kolenom zaostal več kot štiri minute, včeraj zvečer sporočil, da ne računa več na skupno zmago.

"Skupna zmaga zame ni več možna. Na srečo je pregled pokazal, da ni nič zlomljenega, je pa koleno precej otečeno," je po etapi dejal Nizozemec, ki je imel pred današnjim nadaljevanje dirke na 56. mestu štiri minute in pol zaostanka za Rogličem."V zadnjih kilometrih nisem mogel kolesariti na vso moč. Bom videl, kako bo jutri, ne morem pa se več boriti za skupno zmago," je še dodal član ekipe Sunweb.

A danes je sledil nov šok, poškodba enega glavnih favoritov za končen uspeh je le nekaj minut po začetku današnje etape dokončno odstopil, bolečine v kolenu so bile prehude, boj za najvišja mesta pa v domeni znanstvene fantastike. 

Značke: doumolin, roglič, giro

Članki iz rubrike