franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

NU
NU
0 02.05.2019 13:43:55

Zakaj Gira in ROGLIČEVEGA lova na rožnato majico NE BOSTE mogli spremljati na slovenski televiziji

vszi
Primož Roglič na dirki Po Romandiji nadaljuje s sijajnimi predstavami, kar dviga optimizem pred njegovim vrhuncem sezone, dirko Po Italiji. Pred Girom, ki pa ga ne bomo/boste mogli spremljati na kateri izmed slovenskih televizij.

Boj za življenje v rožnatem, ki se začne v soboto, 11. maja, v Bologni, bo eden športnih vrhuncev leta, ki pa ga žal ne bomo mogli spremljati na slovenski televiziji. RTV Slovenija je namreč že prvega v tem mesecu prek svojega portala MMC sporočila, da niso uspeli skleniti dogovora z lastnikom televizijskih pravic za Slovenijo. Ker je novica v svet in na splet prišla prav na dan norcev, ko se po vsej zemeljski obli pojavljajo bolj ali manj duhovite potegavščine, so nekateri ljubitelji kolesarstva na sončni strani Alp upali, da gre prav za to. Potegavščino oziroma šalo. A žal je bila informacija resnična, Rogličevega lova na rožnato majico ne bomo/boste mogli spremljati na slovenski televiziji.

Tour, Po Sloveniji in SP da, Giro ne
Kot trdijo na Kolodvorski, se lastnik ekskluzivnih pravic za slovensko ozemlje, televizijska hiša Eurosport, ni bil pripravljen niti pogajati. »Že proti koncu lanskega leta, ko smo dobili prve namige, da bo Primož Roglič startal na Giru, smo se pozanimali, ali je možnost dobiti podlicenco. Pravice za področje Slovenije so bile namreč že prodane, a z njihove strani (Eurosport, op. p.) ni bilo niti najmanjšega interesa, da bi nam te pravice prodali. Imajo pač svojo strategijo in od tega ne odstopajo. Pravice za neko daljše obdobje so kupili že pred leti, tako kot smo jih mi za dirko Po Franciji. Podobne izkušnje imajo z njimi tudi nekatere druge televizije iz naših sosednjih držav, ki so imele podobne interese in dobile enak odgovor,« je dejal Gregor Peternel, odgovorni urednik športnega programa na nacionalki, ki se zaveda, da bo precej ljudi nezadovoljnih. Kritik in kritikov ne bo manjkalo. Z morebitnimi uspehi Rogliča, ki je julija lani s predstavami na francoskih cestah v domovini zanetil kolesarsko evforijo, jih bo le še toliko več. »Žal je pač tako. Vseh stvari ne moreš imeti. Gira nimamo, želja je bila, saj vemo, da bo zaradi Primoža Rogliča, ki je trenutno eden najbolj vročih kolesarjev, veliko zanimanje. Pri njem se je izkazalo, da ko misli resno, da ko si zada neki cilj, to po navadi tudi prenese v prakso. Žal do teh pravic nismo prišli. Imamo pa pravice za Tour de France, dirko Po Sloveniji in svetovno prvenstvo, tako da bo kolesarski program vsekakor bogat. Dirko Po Italiji pa bomo po drugi strani spremljali zgolj v informativnih oddajah in na portalu MMC, kjer bo ekipa, ki pripravlja Tour, med drugim pripravljala podcaste,« je še dodal Peternel.



Rai, Eurosport …
V iskanju prenosov z italijanskih cest pa se bomo morali na sončni strani Alp zateči na italijanski Rai in/ali Eurosport. Carlton Kirby, Sean Kelly, Juan Antonio Flecha in ostala druščina z Eurosporta vsekakor niso slaba alternativa, seveda pa je tu jezikovna prepreka, pa vprašanje (ne)dostopnosti Raia in Eurosporta ... Toda slovenski ljubitelji kolesarstva ne bodo prikrajšani zgolj zaradi jezikovne prepreke. Prenosi dirke Po Franciji so ena (naj)boljših stvari, ki so prišle s Kolodvorske. Posrečena komentatorska naveza in zagnana ekipa v ozadju sta pripravili ličen paket, ki je v vročih julijskih popoldnevih pred male ekrane prikoval tudi tiste, ki si s kolesarstvom sicer niso ravno na ti.

Tega letos v mesecu maju ne bo. Kdo je pripravljal boljše prenose z dirke Po Franciji – Rai, Eurosport ali RTV Slovenija , je sicer v prvi vrsti stvar izbire oziroma okusa, žal pa bo tokrat ta izbira precej okleščena. Povedano drugače, ni slabo, a za marsikoga ne bo enako. Je pa potem seveda še druga alternativa. Ogled na samem prizorišču. Ko vidiš precej manj, a doživiš neprimerno več.

Značke: giro, primož-roglič

Članki iz rubrike