mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 03.04.2019 18:43:46

Van der Poelu dirka skozi Flandrijo, Mohorič 15.

Profimedia
Nizozemec Mathieu Van der Poel je dobil kolesarsko dirko svetovne serije skozi Flandrijo, generalko pred nedeljskim vrhom flandrijskih klasik, preizkušnjo po Flandriji.

Kolesar belgijske profesionalne kontinentalne ekipe Corendon-Circus je bil po 182 kilometrih od Roeselareja do Waregema v sprintu skupine petih kolesarjev močnejši od Francoza Anthonyja Turgisa in Luksemburžana Boba Jungelsa.

Četrto mesto je zasedel avstrijski državni prvak Lukas Pöstlberger, ki si zasluži vse pohvale, saj je bil v begu večji del dirke, tudi ko ga je približno 30 kilometrov pred ciljem četverica dohitela (od udeležencev najdaljšega pobega je zdržal najdlje), je držal ritem skupine. Peti je bil Belgijec Tiesj Benoot.

Pred tem je četverica kolesarjev glavnini ušla 40 kilometrov pred ciljem in nato složno kolesarila do konca. Glavnina ni kazala velike želje, da bi ubežnike ujela, še največ je poskušala ekipa Groupama-FDJ, lovil je tudi moštveni kolega Mateja Mohoriča Ivan Garcia Cortina, a omenjeni kolesarji pri lovu prave pomoči niso imeli.

Jungels, papirnati favorit dirke, član najmočnejše ekipe Decuninck Quick Step, je v zadnjem kilometru še poskušal z napadom, toda Van der Poel, nizozemski državni prvak, po napovedih najhitrejši sprinter med ubežno peterico, mu je odgovoril in nato v zaključnem dejanju vknjižil tretjo letošnjo zmago in prvo nasploh na dirkah svetovne serije.



Van der Poel je bil četrti že na dirki Gent-Wevelgem, ki je bila sicer zelo podobna današnji preizkušnji (v prvi polovici ravnina, v drugi pa vzponi in tlakovane ceste), le da je bila daljša, zato sodi tudi v širši krog favoritov za najvišja mesta tudi na nedeljski "materi" spomladanskih klasik.

"Ne vem, če se lahko imam za enega izmed favoritov. Nobena dirka se ne more primerjati s Flandrijo, ta je najprestižnejša in najtežja. Nimam toliko izkušenj, da bi lahko napovedoval nedeljsko uvrstitev med najboljše," je po zmagi dejal 24-letni Nizozemec.

Bahrain Merida, za katero so nastopili štirje Slovenci, je v odsotnosti Sonnyja Colbrellija tokrat stavila na Mohoriča, a Gorenjec ni bil tako opazen kot minulo nedeljo. Vseeno pa je s 15. mestom zabeležil novo solidno uvrstitev, v cilj je prišel v prvi zasledovalni skupini, ki je zaostala 19 sekund.

Soliden nastop je pokazal tudi Jan Tratnik, s 24 sekundami zaostanka je bil 33., Luka Mezgec je zaostal tri minute in 42 sekund ter zasedel 94. mesto, še štiri sekunde več sta zaostala Kristijan Koren in Luka Pibernik.

Značke: kolesarstvo, belgija

Članki iz rubrike