favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 01.04.2019 16:09:48

Roglič obdržal prvo in tretje mesto, Mohorič napredoval na lestvici enodnevnih dirk

Twitter
Slovenski kolesarski as Primož Roglič je navkljub počitku in pripravam na dirko po Romandiji konec aprila obdržal prvo mesto na lestvici svetovne serije etapnih dirk ter tretje mesto na svetovni lestvici. Matej Mohorič je z devetim mestom na dirki Gent-Wevelgem napredoval na lestvici enodnevnih dirk na 54. mesto.

Roglič je obdržal prvo mesto na lestvici svetovne serije etapnih dirk, na katero je napredoval z uspehoma na dirki po Združenih arabskih emiratov ter na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Z lepo prednostjo dobrih 600 točk vodi pred Britancem Simonom Yatesom, še slabih 100 točk manj ima na tretjem mestu Nizozemec Tom Dumoulin. Mohorič je na 31. mestu, Tadej Pogačar 42.


Na lestvici svetovne serije je na prvem mestu ostal Francoz Julian Alaphilippe, drugi je svetovni prvak Španec Alejandro Valverde, na tretjem mestu je ostal Roglič. Pet mest je pridobil Mohorič, ki je 34. kolesar sveta, v prvi stoterici je na 71. mestu še Pogačar. Največji skok med Slovenci je uspel Luki Mezgecu, ki je pridobil 70 mest in je 238.

Na lestvici enodnevnih dirk je na vrhu Alaphilippe, drugi je po novem Belgijec Oliver Naesen, tretji je njegov rojak Greg van Avermaet. Na tej lestvici je najboljši Slovenec Mohorič, ki je pridobil 28 mest in je 54. Naslednji Slovenec na tej lestvici je Mezgec na 131. mestu, kar je 51 mest bolje kot pred tednom dni.

Značke: kolesarstvo, lestvica

Članki iz rubrike