stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 31.03.2019 15:45:05

Kolumbijcu Lopezu kolesarska dirka po Kataloniji

Kolumbijec Angel Miguel Lopez (Astana) je zmagovalec letošnje kolesarske dirke po Kataloniji, potem ko mu je uspelo odbiti vse napade Britanca Adama Yatesa (Mitchelton). Zadnjo etapo, 143 km dolgo preizkušnjo v Barceloni, je sicer dobil Italijan Davide Formolo (Bora Hansgrohe), ki je v cilj prišel sam, 51 sekund pred zasledovalci.

Lopez, lani tretji tako na Giru kot na Vuelti, se je na koncu veselil skupne zmage s prednostjo 14 sekund pred britanskim tekmecem, tretje mesto pa je s 17 sekundami zaostanka osvojil njegov rojak Egan Bernal iz ekipe Team Sky. Kolimbijski uspeh je na četrtem mestu dopolnil še Nairo Quintana iz ekipe Movistar, ki si je nabral 25 sekund zaostanka.

Zadnji dan katalonske dirke se je z etapno zmago izkazal 26-letni italijanski kolesar nemške ekipe Bora-Hansgrohe, ki je napadel 44 kilometrov pred ciljem. Po uspešnem samostojnem pobegu si je prikolesaril prvo etapno zmago v Kataloniji, sicer pa po štirih letih drugo v karieri, po tisti iz domačega Gira leta 2015.


Še najbolj se mu je v cilju približal španski kolesar ekipe Deceuninck Quick Step Enric Mas, šprint večje skupine in s tem tretje mesto v etapi pa je s 55 sekundami zaostanka za Formolom dobil njegov nemški ekipni kolega Maximilian Schachmann.

Edini slovenski kolesar Grega Bole (Bahrain-Merida) je tudi zadnjo etapo končal v ozadju, saj je v cilj z več kot šest in pol minutnim zaostankom prišel kot 73., prav takšna pa je bila tudi njegova končna uvrstitev v skupnem seštevku.

Zadnjo etapo dirke je sicer zaznamoval tudi množičen padec skupine okoli 20 kolesarjev okoli 40 kilometrov pred ciljem, v kateri jih je kar nekaj utrpelo tudi poškodbe. Med drugim so v bolnišnico odpeljali tudi Francoza Romaina Bardeta (AG2R La Mondiale), Nemca Simona Genschkeja (CCC Team) in Španca Garikoitza Brava (Euskadi).

Značke: kolesarstvo, dirka

Članki iz rubrike