Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 27.03.2019 21:15:11

Adamu Yatesu kraljevska etapa Katalonije

Profimedia
Britanski kolesar Adam Yates, ki je moral pred dnevi na dirki od Jadranskega do Tirenskega morja priznati premoč Primožu Rogliču, je zmagovalec tretje, 179 kilometrov dolge kraljevske etape dirke po Kataloniji. Slovenskih kolesarjev Simona Špilaka in Grege Boleta ni bilo med najboljšimi.

Kolesar ekipe Mitchelton Scott, ki je zabeležil svojo drugo letošnjo zmago, je imel na zaključnem vzponu na Vallter 2000 več moči od Kolumbijca Egana Bernala, Irca Dan Martina in še dveh Kolumbijcev Naira Quintane in Miguela Angela Lopeza, slednji je na koncu zaostal za dve sekundi. Peterica je tvorila vodilno skupino, ki se je izoblikovala na zadnjem od štirih kategoriziranih vzponov, dolgem 11,4 kilometra.

Za omenjenimi kolesarji so na cilj kapljali Rogličev moštveni kolega Nizozemec Steven Kruijswijk, Rus Ilnur Zakarin, dobro pa se je držal tudi Belgijec Thomas De Gendt, ki je zaostal dve minuti in 22 sekund, a vseeno zadržal vodstvo v skupnem seštevku, pred Adamom Yatesom ima zdaj 27 sekund prednosti, Bernal na tretjem mestu zaostaja 30 sekund.



Vodilnega kolesarja, člana ekipe Lotto Soudal, že v naslednji etapi čakajo naslednje preizkušnje, etapa sicer ne bo tako zahtevna kot danes, a vseeno vzponov ne bo manjkalo, cilj bo na zimskošportnem središču La Molina.

Špilak (Katjuša) je v cilj prišel z devetimi minutami in sedmimi sekundami zaostanka, zasedel je 62. mesto, v skupnem seštevku je 55. (+9:44), Bole (Bahrain Merida) pa je bil 128., zaostal je 26 minut in 49 sekund. Skupno je na 116. mestu (+27:51).

Članki iz rubrike