Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
4 19.03.2019 16:17:52

BRAVO PRIMOŽ ROGLIČ! Slovenski kolesar je moral v kronometru nadoknaditi veliko razliko, RAZPLET PA DRAMATIČEN (video)

Twitter
Dirka od Tirenskega do Jadranskega morja je končana po pravi drami. Dobil jo je Primož Roglič z norim napadom v zadnjih kilometrih kronometra.

Zadnja etapa je potekala po San Benedettu, na potezi pa so bili najboljši kolesarji v vožnji na čas na razdalji 10 kilometrov. Med najboljše v tej disciplini spada tudi Primož Roglič, ki je v skupnem seštevku pred zadnjo etapo zaostajal le za Adamom Yatesom. Imel je 25 sekund zaostanka za Britancem ter 10 sekund prednosti pred Jakobom Fuglsangom.

Sodeč po trasi, ki je bila povsem ravninska, Roglič ni imel večje prednosti v prvi polovici proge pred Britancem, v drugi pa je v boju z vetrom v prsi Kisovčan vse bolj pridobival. V cilj je Roglič prišel s sijajnim časom 11:36 in zasedel enajsto mesto po tednu dni boja z najboljšimi.

Za zmagovalcem etape Victorjem Campenaertsom, ki bo aprila naskakoval rekord v vožnji na eno uro, pa je zaostal 13 sekund. Drugi je bil Italijan Bettol, tretji pa Nizozemec van Emden. Svetovni prvak Rohan Dennis in podprvak Tom Dumoulin sta zaostala 9 in 8 sekund, kar pomeni, da je bil Rogličev čas zelo impresiven. 

Matej Mohorič (Bahrain-Merida) je bil 26. z zaostankom 29 sekund, Jan Tratnik (Bahrain-Merida) 54. z 42 sekundami zaostanka, Jan Polanc (UAE Emirates) pa 63. z 49 sekundami zaostanka.

Do konca etape smo torej gledali le še boj Yatesa s časom Rogliča. Britanec je imel po 4,4 kilometrih sedem sekund zaostanka, kar je pomenilo 18 sekund prednosti v skupnem seštevku dirke. Do konca je Yates vse bolj izgubljal, slovenski kolesarski navdušenci pa smo zadrževali dih, ko so sekunde Yatesu odtekale.

Britanec je na koncu za sekundo zaostal za časom 12:01, ki bi mu prinesel majico zmagovalca dirke, kar je pomenilo še eno veliko zmago Rogliča v karavani svetovnega kolesarstva! To je že njegova osma skupna zmaga na enotedenskih dirkah svetovne serije. 

Na prestižni dirki od Tirenskega do Jadranskega morja je tako Roglič majico najboljšega osvojil za vsega sekundo, toda razlika je bila pravzaprav še manjša. 

Kot so izračunali prireditelji dirke dveh morij, je Roglič Britanca Adama Yatesa po 1048,5 kilometra ugnal za pičle 0,31 sekunde. Yates je v zadnja dva kilometra današnjega kronometra prišel s štirimi sekundami naskoka pred Rogličem, na koncu mu je do največjega uspeha v karieri zmanjkala manj kot sekunda.

Tretji je bil na koncu v skupni razvrstitvi Jakob Fuglsang s 30 sekundami zaostanka. Polanc je ubranil 14. mesto v skupnem seštevku, Mohorič je pridobil dve mesti in končal na 17. mestu ter kot tretji med mladimi kolesarji, Tratnik je bil 74. 

Roglič je danes prišel do osme skupne zmage na etapnih dirkah, četrte na ravni svetovne serije. Prvo in drugo je vpisal lani na dirki po Baskiji in Romandiji, tretjo letos na dirki po Združenih arabskih emiratih. Ob tem je bil kot član nizozemske ekipe še najboljši na dirki po Sloveniji in po Algarveju, še kot kolesar Adrie Mobila pa prav tako po Sloveniji in Azerbajdžanu. Ob tem je zabeležil jubilejno, 25. profesionalno zmago.

Po etapi po San Benedettu je takole strnil svoje misli. "Bilo je neverjetno blizu. Najbrž sm pridobival od začetka do konca. Imel sem precej sreče na koncu. Na poti nazaj je bilo vetrovno in tam sem pritisnil na plin do samega konca. Bil sem samozavesten pred začetkom. Toda kontroliram lahko samo svoj nastop, želel sem dati 110 odstotkov iz sebe in nato upati, kaj bo prineslo. Izšlo se je."

tireno1
twitter

Če vam posnetka dramatičnega zaključka dirke ne odpre, si ga lahko ogledate tukaj.

Članki iz rubrike