favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 14.03.2019 20:12:23

Kolesarje ekipe Sky naj bi še letos prevzel najbogatejši Britanec

vszi
Britansko kolesarsko moštvo Sky naj bi se že letos preimenovalo v Team Ineos, prevzel naj bi jo namreč najbogatejši Britanec Jim Ratcliffe s svojo multinacionalko Ineos, ki se ukvarja s proizvodnjo kemičnih izdelkov.

Ineos naj bi v zadnjih tednih vzpostavil stik z vodstvom ekipe Sky ter z njim opravil več pogovorov, za kolesarski portal cyclingnews.com pa je med dirko od Tirenskega do Jadranskega morja več ljudi blizu Skya povedalo, da bo moštvo preživelo s pomočjo novega vlagatelja.

Športni direktor Skya Matteo Tosatto je med dirko po Združenih arabskih emiratih že povedal, da so našli novega pokrovitelja, ki ga bodo razkrili do dirke po Franciji.

Lani sta Ratcliffe in Ineos v jadralno ekipo Bena Ainslieja investirala 110 milijonov funtov z željo, da se britanska posadka bori za zmago na naslednjem pokalu Amerike. Ekipo so takrat poimenovali Ineos Team UK, kolesarsko moštvo pa bodo bržčas poimenovali v Team Ineos. Tako sklepajo internetni opazovalci, ki so opazili, da je nekdo 5. marca registriral domeno TeamIneos.com ter ustvaril profil na Twitterju z enakim imenom.


Team Sky ima za sezono 2020 sklenjeno pogodbo z 12 kolesarji, med njimi so Chris Froome, Geraint Thomas in Egan Bernal, prvi mož ekipe Dave Brailsford pa naj bi že začel pogovore s kolesarji, ki so letos v moštvu ter tudi drugimi.

Pred mesecem dni je sicer zaokrožila novica, da bi rad Sky prevzelo kolumbijsko naftno in plinsko podjetje Ecopetrol. Kot kaže, pa iz tega zdaj ne bo nič.

Ali bo Ineos res obdržal pri življenju britansko ekipo svetovne serije, bo bržčas znano že kmalu. Pod novimi pravili Mednarodne kolesarske zveze morajo moštva oddati prijavo za licenco za svetovno serijo do 1. aprila.

Ratcliffe - njegovo premoženje je vredno 21 milijard funtov - je sicer tudi sam navdušen športnik. Ukvarja se s triatlonom. Lani se je zanimal za nakup nogometnega kluba Chelsea, Romanu Abramoviču naj bi bil pripravljen plačati dve milijardi funtov. Ruski mogotec mu Chelseaja ni prodal, Ratcliffe pa se je odločil za nakup švicarskega drugoligaša Lausanne-Sport.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike