damjan damjanovic tina princes damjanovic 49 Odkrito.si

Tretja poroka! Nekdanji žirant na Pop TV se je ...

veverica, kanalizacijski jašek Svet24.si

Veverički so morali pomagati gasilci

jupiter_venus_mercury_leo Petisvet.si

Tedenski horoskop od 24. 6. do 30. 6. 2019

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

meghan markle 1 Svet24.si

Meghan Markle ima sovražnike tudi v svoji ...

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar končno pokazala nosečniški trebušček

tanja žagar miki šarac Njena.si

Se je Tanja Žagar poigrala z oboževalci?

STA
STA
0 04.03.2019 14:20:28

Padajo kot domine: v povezavi z dopinško afero razkrit še en avstrijski kolesar

vszi
Avstrijski kolesar Georg Preidler je zadnji športnik, ki je priznal sodelovanje z nemškim zdravnikom v povezavi z dopinško afero. Ta je izbruhnila v Avstriji med svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju v Seefeldu. Pred njim je krvni doping priznal še en avstrijski kolesar, po poročanju tamkajšnjih medijev Stefan Denifl.

Osemindvajsetletni Preidler, kolesar francoskega moštva svetovne serije Groupama FDJ, je v intervjuju za časopisa Kronen Zeitung in Klene Zeitung priznal, da me je zdravnik odvzel kri, a mu je kasneje ni vbrizgal nazaj.

Preidler je pojasnil, da ga je nemški zdravnik Mark S kontaktiral in mu pojasnil, da več uspešnih kolesarjev uporablja krvni doping. "Vse daješ od sebe, trdo treniraš, paziš na prehrano in vse, še vedno pa nisi najboljši. Počutiš se, kot da si bebec. In nekega dne imaš vsega dovolj," je povedal Preidler in zagotovil, da dopinga ni jemal med tekmovanji.

Francosko moštvo Groupama FDJ je v današnji izjavi za javnost zapisala, da jih je Preidler v nedeljo obvestil o vpletenosti v afero Seefeld ter odstopu od pogodbe. Vodstvo ekipe je sprejelo njegovo odpoved, obsodilo Avstrijčeva dejanje in o vsem obvestila vse pristojne organizacije in zveze, tudi Mednarodno kolesarsko zvezo.Drugi avstrijski kolesar Denifl je sicer vmes že končal kariero. Enaintridesetletnik je priznal krvni doping ter zavajanje sponzorjev in organizatorjev tekem. Policija ga je začasno aretirala, a tudi že izpustila na prostost.

V osrčju afere je nemški zdravnik Mark Schmidt iz Erfurta in trije njegovi sodelavci, preiskovalci pa pravijo, da avstrijski smučarski tekač Johannes Dürr ni ključna figura v tem primeru, kot so poročali nekateri mediji.

Dürr, ki je bil pozitiven na eritropoetin na olimpijskih igrah 2014, je priča v tem primeru, v katerem so aretirali omenjenega zdravnika in njegove tri sodelavce, pet smučarskih tekačev na SP v Seefeldu pa je v povezavi s tem priznalo uporabo krvnega dopinga.

Značke: kolesarstvo, doping

Članki iz rubrike