Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 02.03.2019 09:27:18

Rogliča do Gira čaka še veliko dela

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je sezono 2019, v kateri bo napadal najvišja mesta na majski dirki po Italiji, začel v velikem slogu. Na dirki svetovne serije po Združenih arabskih emiratih, na svoji prvi letos, je zabeležil dve etapni zmagi in je tik pred skupno. Zasavec opozarja, da ga do Gira čaka še veliko dela.

Rogliču lahko v ZAE rdečo majico vodilnega odnese le še kakšen nepredviden dogodek, saj je današnja etapa namenjena paradi po Dubaju in sprintu najhitrejših.

Devetindvajsetletni zvezdnik ekipe Jumbo-Visma v teh dneh kar ni mogel prehvaliti dela svojih moštvenih kolegov, od šesterice, ki z njim dirka po ZAE, bo vsaj štiri imel ob sebi tudi na Giru, je povedal v intervjuju za kolesarski portal cyclingnews.

"Na Giru upam, da bomo pokazali enake stvari. Do Gira je še 70 dni, pred mano je še kar nekaj dela," je povedal po petkovi zmagi, ko je slavil drugič v slabem tednu dni.



"Mislim, da bo pet kolesarjev, ki so tukaj, šlo z mano na Giro. Ta ekipa bo z mano dirkala na večini dirk do Gira. Mislim, da bodo z mano na dirki po Italiji Laurens De Plus, Koen Bouwman, Jos van Emden in Paul Maertens.

Predvsem De Plus, novinec v vrstah Jumbo-Visme, je bil ključni Rogličev pomočnik v zadnjih kilometrih vzponov. "Kot smo videli, opravil je zelo, zelo dobro delo, posebej ob koncu vzponov. Toda ne bi izpostavljal samo njega. Kot ekipa smo dirkali zelo dobro, vse od prvega kilometra. Fantje so me morali ščititi celotno dirko. Vsi so garali," je med drugim razložil Roglič, ki je vodil vse od prve etape in ekipnega kronometra, niti za trenutek pa ni bil v težavah, zaradi katerih bi lahko ostal brez rdeče majice.

Da je v tako dobri formi že tako hitro v sezoni, ga ne skrbi. "Do zdaj sem bil vedno dober celotno sezono, zato me ne skrbi. Nikoli ne veš, kako bo potekala prva dirka v sezoni, toda vedno je lepo začeti z zmago. Če začneš z zmago, dobiš več motivacije, vsem pokažeš, da garaš in se lahko še izboljšaš. Vsi smo bili bili motivirani. Dobro smo trenirali. Vedeli smo, da smo močni, to smo pokazali že prvi dan in bil je užitek tekmovati v takšni ekipi," je sklenil Roglič.

Značke: kolesarstvo, sta, roglič

Članki iz rubrike