Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.02.2019 15:08:07

Polanc dirko po Omanu končal na šestem mestu

Profimedia
Slovenski kolesar ekipa UAE Emirates Jan Polanc je dirko po Omanu končal na šestem mestu. V zadnji, večinoma ravninski etapi, v kateri so se za etapno zmago udarili sprinterji, prva tri mesta so zasedli Italijani Giacomo Nizzolo (Dimension Data), Sonny Colbrelli in Davide Ballerini, je na cilj prišel v glavnini, tako kot njegovi konkurenti.

Na vrhu skupnega seštevka tako ni prišlo do sprememb. Zmage se drugo leto zaporedoma veseli 26-letni Kazahstanec, tekmovalec Astane, Aleksej Lucenko, ki je dobil kar tri etape, v šestih etapah je drugouvrščenega Italijana Domenica Pozzoviva premagal za 44, Španca Jesusa Herrado pa za 47 sekund. Skupno je to zanj jubilejna, 20. zmaga v profesionalni konkurenci, doslej se lahko med drugim pohvali z etapnimi zmagami na Vuelti in dirkah Pariz - Nica in po Švici.

Kolesarja Bahrain Meride Kristijan Koren in Domen Novak sta si v zadnji etapi nabrala dodaten zaostanek, dirko pa sta končala na 40. oziroma 62. mestu. Njuna glavna naloga je bila pomoč ekipnemu kolegu Domenicu Pozzovivu, ki se je v zadnji etapi zapletel v skupinski padec, po katerem je moral odstopiti sprinterski favorit Norvežan Alexander Kristoff, a so ga moštveni kolegi popeljali nazaj v glavnino, tako da je obdržal drugo mesto v skupni razvrstitvi.

Značke: kolesarstvo, oman

Članki iz rubrike