favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 26.01.2019 16:25:27

Primož Roglič RAZOČARAL slovenske navijače: "Žal mi je...

Primož Roglič
Ekipa24
Slovenski kolesar Primož Roglič je trenutno na pripravah v Alicanteju v Španiji, v intrevjuju za Siol pa se je med drugim razgovoril o ciljih za prihajajočo sezono, predvsem o dirki po Italiji, in o tem, da je pomembneje zmagati kot biti drugi. Povedal pa je tudi, da ga letos ne bo na dirki po Sloveniji.

Rogličev glavni cilj letos bo dirka po Italiji, kjer bo odkrito napadal rožnato majico končnega zmagovalca. Ker stvari ne prepušča rad naključju, si je že ogledal nekatere dele etap. "Res je, da rad preučim etape. Sem pa že vse lani novembra pogledal. Načeloma sem vse etape Gira od 11. naprej pregledal, z vsemi zaključnimi vzponi. Zdaj pa tam čas ni najugodnejši, ker je zima. Ceste so zaradi snega po navadi zaprte vse tja do starta Gira, zato težko opraviš oglede pred začetkom," je dejal 29-letni kolesar LottoNl-Jumbo, ki je zadovoljen z ekipo, ki ga bo spremljala na Apeninskem polotoku.

Zaenkrat je v načrtu, da bo nastopil tudi na dirki po Franciji, kjer pa bo v vlogi pomočnika. Na vprašanje, ali bo šel tudi na priprave v francoske Alpe, kjer bo potekal Tour je odgovoril: "Načeloma da, zlasti če se bomo odločili, da bom nastopil na Touru, kakor smo načrtovali. Po Giru imamo v načrtu, vendar še ne vem, kdaj in kam. Verjetno bomo šli nekaj dni na višino in si pogledali vse največje prelaze na dirki po Franciji."


Roglič je v intervjuju za Siolov športni portal Sportal dejal tudi, da letos žal ne bo mogel nastopiti na dirki po Sloveniji, ki bo potekala med 19. in 23. junijem. To pomeni, da najboljši slovenski kolesar ne bo branil zmage na domačem krogu.

To, da bo letos zmago napadal na Giru in ne na Touru, ki je najprestižnejša kolesarska tritedenska dirka, ga ne moti. "Že preprosto vprašanje lahko pove veliko. Ali bi bil raje drugi na Touru ali zmagal Giro? Zagotovo želim zmagati. Moram iti korak za korakom. Imel bom prvo priložnost dirkati na tritedenski dirki kot kapetan moštva. Izkoristiti jo moram in se čim več naučiti ter videti, kako bo šlo," pravi slovenski kolesarski as, ki je lani dirko po Franciji končal na četrtem mestu.

Roglič je v minuli sezoni, zanj tretji v svetovni seriji, dokazal, da sodi med najboljše etapne kolesarje sveta. V skupnem seštevku je zmagal na dirki po Baskiji in Romandiji ter po Sloveniji, na Touru je bil četrti, dosegel pa je tudi etapno zmago. Skupno je zbral devet zmag na mednarodnih dirkah. Na lestvici Mednarodne kolesarske zveze je leto 2018 končal na 11. mestu. Tako visoko ni bil še noben Slovenec.

Značke: kolesarstvo, intervju

Članki iz rubrike