Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 01.01.2019 14:00:23

Froome bo izpustil Giro in se osredotočil zgolj na Tour

Reuters
Šampionska britanska kolesarska ekipa, ki bo v letu 2019 zadnjič nastopala z imenom Team Sky, je predstavila načrte za novo sezono. Chris Froome in Geraint Thomas bosta prva kolesarja za napad na krono skupnega zmagovalca na dirki po Franciji, Egan Bernal pa bo prvič v vlogi vodje na italijanski pentlji Giro d'Italia.

Britanski medijski velikan Sky je napovedal, da se bo po sezoni 2019 umaknil iz vrhunskega kolesarskega športa. Sky je svojo kolesarsko ekipo zagnal leta 2010. Njihov glavni cilj je bil osvojiti prestižno dirko po Franciji z britanskim kolesarjem.

Velika želja se je uresničilo že leta 2012 po zaslugi Bradleya Wigginsa. Nove razsežnosti pa so se začele z obdobjem Chrisa Frooma, s katerim je Sky dosegel vrhunec v obdobju od leta 2013 do 2017.

Froome je skupni zmagovalec Toura postal v letih 2013, 2015, 2016, 2017, ko je zmagal tudi na španski pentlji Vuelti, v letu 2018 je dobil dirko po Italiji. Rumeno majico na zadnjem Touru je v majici Skya osvojil Geraint Thomas.



Kot poroča portal cyclingnews.com, se je Froome odločil, da bo izpustil letošnji italijanski krog in se bo v celoti usmeril na napad na že peto rumeno majico na dirki po Franciji.

"Prihajam v položaj v karieri, ko začenjam sam pri sebi odpirati vprašanja, kakšno zapuščino želim pustiti za sabo in ali sem sposoben še petič osvojiti Tour de France in postati del elite. Le četverici doslej je to uspelo, zato bi bilo nekaj čudovitega, če bi še meni," je dejal Froome.

Giro se bo začel 11. maja v Bologni, začetek Toura pa bo 6. julija v Bruslju.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike