saša stzosič furst uroš Odkrito.si

Konec! Zakaj sta se razšla znana slovenska ...

Christian Bale Svet24.si

Igralec se je zbal za svoje življenje, tega ne bo...

Horoskop Petisvet.si

Astro nasveti: od 21.1. do 27.1.2019

ljubljana, drevored, sneg Svet24.si

Naslednje dni bo vreme povsem zimsko, celo na ...

Shuhada Davitt, Sinead O\'Connor Svet24.si

Sinead O'Connor mrzlično išče sina

Katarina Čas, Lado Bizovičar (3) Njena.si

Katarina in Lado sta si skočila v objem

Blaž Švab Njena.si

Srce parajoče: Pred mamino smrtjo trkali na ...

ku
ku
0 18.12.2018 08:53:46

Primoža Rogliča ne bo na naslednjem TOURU!? Zasavec je s temi besedami precej PRESENETIL!

Profimedia
Primoža Rogliča je marsikateri njegov navijač videl kot bodočega zmagovalca dirke po Franciji, toda …

Šampion iz Zasavja, ki je na letošnjem Touru tako navdušil in med kolesarjenjem proti končnemu četrtemu mestu na sončni strani Alp sprožil pravo evforijo, se največje in najslavnejše dirke na svetu v naslednji sezoni morda ne bo udeležil.

Ko ga je novinarski kolega z Večera v pogovoru za ta časopis in portal vprašal ali se bo leta 2019 udeležil Gira (dirke po Italiji) ali Toura in namignil, da je francoska pentlja daleč pred vsemi, je Roglič odgovoril: »Res je, a če primerjaš, kaj bi rajši: zmago na Giru ali drugo mesto na Touru? Sigurno bi raje zmagal, ker zmaga je zmaga. In še Giro skoraj naša dirka, najbližje je Sloveniji, prihodnje leto bo blizu, starta bosta v Bologni, v Veroni, etape po Dolomitih. Trasa na papirju je izjemno težka, ne pomnim, kdaj je bila nazadnje takšna. Skoraj vsaka druga etapa bo dolga skoraj 230 kilometrov, tudi individualni kronometri bi morali biti zame … Ne morem pa zdaj reči, vozil bom Giro ali Tour, počakajmo še en mesec, da se usede celo moštvo, da nam šefi predstavijo načrte in kaj so si za koga zamislili. Potem bomo skupaj začrtali pot in cilje.«

Navijači Rogle tako še ne vedo, kje bodo lahko podpirali svojega junaka. No, ravno podpora pa je nekaj, kar Rogliča vleče na Giro … »Spomnim se svojega prvega Gira in etape na Matajur. Nisem bil še nihče, le en skakalček, ki je šele začel, trpel sem grozno ... Na vrhu klanca so mi postavili smuči, peljal sem skozi, bilo je res neverjetno, občutek, kot bi vozil doma, ogromno Slovencev. Saj v Franciji imaš domače ljudi, čutiš podporo, navijanje, ampak so pomešani med druge. V Italiji so kar v večini,« je razmislil za Večer.

Značke: primož-roglič, tour

Članki iz rubrike