stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 08.12.2018 14:37:06

Legendarni Zabel našel delo v Špilakovi Katjuši

Legendarni nemški kolesar Erik Zabel bo v novi sezoni deloval v ekipi Katjuša-Alpecin, kjer bo skrbel, da bodo tekmovalci opravljali svoje športne obveznosti. Za Katjušo-Alpecin bo sicer v letu 2019 kolesaril tudi Slovenec Simon Špilak.

Zabel je še vedno lastnik rekordnih devetih zelenih majic za najboljšega po točkah na tritedenskih dirkah. Šestkrat v nizu jo je osvojil na dirki po Franciji in trikrat na dirki po Španiji. V dolgi in uspešni karieri je zbral 136 profesionalnih zmag.

Oseminštiridesetletnik bo v novi vlogi bdel na nemškim sprinterskim zvezdnikom Marcelom Kittlom, ki bo skušal v letu 2019 znova poseči po najvišjih mestih, Špilakom, svojim sinom Rickom Zablom ter drugimi.



Zabel je v preteklosti že bil član trenerskega štaba Katjuše-Alpecina. Leta 2012 je bil sprinterski trener. Leta 2013 je priznal jemanje prepovedanih poživil med leti 1996 in 2003, Katjuša ga je zato odpustila.

"Naš glavni cilj je, da podpremo kolesarje in jim pomagamo, da so še boljši. Zavedajo se, da morajo garati, če želijo doseči cilje in rezultate. Moja naloga bo, da bom nadziral vse, čemur doslej nismo posvečali pozornosti. Mogoče bo vse skupaj bolj strogo, vendar menim, da je to nuja, če želimo rezultate. Vsak športni direktor bo imel v svoji skupini štiri ali pet kolesarjev, sam bo ves čas v stiku z njimi in skrbel, da bomo vsi na isti strani," je o novi vlogi dejal Zabel.

Značke: kolesarstvo, nemčija

Članki iz rubrike