damjan damjanovic tina princes damjanovic 49 Odkrito.si

Tretja poroka! Nekdanji žirant na Pop TV se je ...

veverica, kanalizacijski jašek Svet24.si

Veverički so morali pomagati gasilci

jupiter_venus_mercury_leo Petisvet.si

Tedenski horoskop od 24. 6. do 30. 6. 2019

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

meghan markle 1 Svet24.si

Meghan Markle ima sovražnike tudi v svoji ...

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar končno pokazala nosečniški trebušček

tanja žagar miki šarac Njena.si

Se je Tanja Žagar poigrala z oboževalci?

STA
STA
0 08.11.2018 17:34:51

ROGLIČU všeč trasa Gira in Toura, POMEMBNA odločitev bo padla decembra

www.alesfevzer.com
Primož Roglič je prejel nagrado za najboljšega kolesarja leta v Sloveniji in s tem nekako zaključil sezono 2018. S pripravami na novo sezono, zanj četrto v svetovni seriji, je že začel. Na kateri od tritedenskih dirk bo dirkal prihodnje leto, še ni znal povedati, odgovor bo bržčas znan po decembrskih pripravah z ekipo.

"To so odločitve, ki jih moramo sprejeti skupaj z ekipo. To bo v zimskih mesecih. Oblikovale se bodo želje, plan dirk. Če si dober, ti povsod gre, če nisi, ti nikjer ne gre. Na prvi pogled mi je vse všeč. Me ne skrbi, kaj bom dirkal," je uvodoma dejal Roglič, zvezdnik nizozemske ekipe LottoNL-Jumbo, s katero bo okvirni načrt dirk skoval na decembrskih pripravah, dokončno pa januarja.

"Krivično bi bilo, da bi rekel, ali bom vozil Giro, Tour ali Vuelto. Moramo se odločiti skupaj z ekipo. Obe trasi sta zanimivi, na obeh se vidim. Nimam nobene ovire sam pri sebi. Povsem vseeno mi je, kaj bom vozil prihodnje leto," pravi letošnji zmagovalec dirk po Baskiji, Romandiji in Sloveniji ter četrti skupno na dirki po Franciji.

Zasavec je zadnjič dirkal 13. oktobra na dirki po Lombardiji, zatem si je vzel čas za dopust, ki je zdaj za njim. Nekaj kilometrih je že naredil. "Ko grem zdaj na kolo, mi je žal, da sem imel dopust. Grozno se je peljati pet kilometrov v klanec. Sprašuješ se, kaj ti je treba vsako leto graditi formo. Vse je za nekaj dobro, predvsem za glavo, da se spočije."Kot je povedal Roglič po klasiki Lombardiji, bi se v prihodnje želel dokazati tudi na enodnevnih dirkah. Kako in kdaj se bo tega lotil, še ni želel razkriti. "Želim biti kompleten kolesar. Potrebujem enodnevne dirke, izkušnje za najboljši možni rezultat. Sem osredotočen na etapne dirke. Začel sem z enotedenskimi, zdaj je fokus na tritedenske. Korak za korak. Koledar je dolg, zagotovo se najde kakšna enodnevna dirka."

Letos je v pripravah na julijsko dirko po Franciji nastopil na slovenski pentlji in jo na veselje domačih kolesarskih navdušencev končal na prvem mestu v skupnem seštevku. Ali bo drugo leto, ko bo dirka po Sloveniji imela še višjo kategorijo, Roglič dirkal na slovenskih cestah, še ne ve. To je odvisno tudi od tega, ali bo dirkal na enodnevnih dirkah in ali bo nastopil na majskem Giru oziroma julijskem Touru.

"Z moje strani ima dirka po Sloveniji sigurno da. Vedno je lepo dirkati doma. Letos je bila zelo lepa izkušnja. Jaz sem za, bomo pa vedeli kaj več v naslednjih mesecih," pravi Roglič.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike