slavko ivančič 1 Odkrito.si

Znan Primorec žaluje

miša molk3 Svet24.si

Miša Molk brez dlake na jeziku o Zali in Gašperju

zemlja Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 20. do 27....

zala kralj, gašper šantl, evrovizija 2019, pesem evrovizije 2019 Svet24.si

Odzivi na slovenski nastop: Pomežikni trikrat, ...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. maja

madonna Njena.si

Madonna v središču škandala na Evroviziji

SoulGreg Artist Njena.si

Sin slovenskega glasbenika izgubil boj z boleznijo...

STA
STA
0 31.10.2018 15:38:36

Thomas priznal, da je na Touru ekipa favorizirala Frooma

Geraint Thomas
Profimedia
Geraint Thomas, zmagovalec letošnje kolesarske dirke po Franciji, je priznal, da v ekipi Skya ni bilo vse tako idilično, kot se je na prvi pogled zdelo. Čeprav naj bi s Chrisom Froomom dirko začela v enakovrednem položaju, to še zdaleč ni bilo tako, njegov tekmec naj bi imel precej več privilegijev, kar pa mu na koncu ni pomagalo.

"Mesec pred dirko po Franciji sem zmagal na dirki Criterium du Dauphine, ki je generalka za Tour, zato sem pričakoval, da bom imel enakovreden status s Froomom, da bom tudi jaz zaščiten kolesar. A že kmalu se je izkazalo, da ne bo tako. Že pred moštvenim kronometrom so mi sporočili, da me ne bodo čakali, če bom imel okvaro na kolesu ali če bom padel. Kljub temu, da sem imel pred Chrisom že 52 sekund prednosti. Čeprav je bilo nekaj frustracij, sem odločitev vodstva moral sprejeti," je v pogovoru za časnik Guardian povedal Thomas.

Kolesar iz Walesa je dejal, da se je neenakovreden status pokazal tudi po deveti etapi, ko je v hotelu zmanjkalo elektrike. "Klimatsko napravo je lahko uporabil le Froome, vsi drugi kolesarji Skya smo morali trpeti v vročini," je dogodek, ki jasno kaže, kdo je imel privilegiran status, omenil Thomas, ki je rumeno majico vodilnega prevzel po enajsti etapi, ko je dobil etapo na La Rosiere.

A Froome se takrat še ni predal, še vedno je verjel, da lahko osvoji rekordno peto skupno zmago. To je moštvenemu kolegu tudi povedal oziroma mu napovedal, da ga bo še naprej poskušal premagati."S Chrisom sva imela odprt in iskren odnos, njemu ničesar ne zamerim. Mislim, da je bil to primer dobrega sodelovanja. Odkrito mi je povedal, kdaj bo napadel. A izkazalo se je, da sem bil močnejši. Na koncu je vse delovalo, kot je moralo, imel sem tudi njegovo pomoč, nerodnih položajev ni bilo," meni Thomas, ki je še vedno prepričan, da lahko ima ekipa dva enakovredna kapetana in naj na koncu zmaga boljši: "Oba lahko startava na zmago, nato pa si ob koncu dirke pomagava. Če bo Chris naslednje leto močnejši v prvem sklopu vzponov, bom v nadaljevanju z veseljem njegov pomočnik."

Letošnji zmagovalec Toura je avgusta še za tri leta podaljšal pogodbo s Skyem, pri tem pa ni imel nobenih posebnih zahtev v smislu vprašanja, kdo bo kapetan na kateri dirki: "Zame je Sky najboljša možna izbira. Oditi v drugo ekipo bi bilo veliko tveganje, tega pa si ne želim. V mojem idealnem svetu bi sicer Froome dirkal zame, toda dobro se zavedam, da to ni možno."

O izbiri dirk za sezono 2019 se Thomas še odloča, priznava pa, da razmišlja o Giru. Leta 2017 je bil na dirki po Italiji kapetan ekipe, a je moral po padcu odstopiti v deveti etapi. "Zaenkrat se še nisem odločil. Moram preučiti etape, potem pa bom videl. Če bom nastopil, bom zagotovo poskušal zmagati. Z Girom imam še neporavnane račune, primerjam ga z nedokončanim poslom," je še povedal Britanec.

Značke: kolesarstvo, tour

Članki iz rubrike