Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 30.10.2018 14:14:01

Mezgec podaljšal z ekipo Mitchelton-Scott

Slovenski kolesar Luka Mezgec je podpisal novo dvoletno pogodbo z avstralsko ekipo Mitchelton-Scott, poroča spletna stran tega moštva. Mezgec se je ekipi pridružil pred sezono 2016 iz ekipe Giant-Alpecin.

"Zelo sem vesel, da sem podaljšal sodelovanje z ekipo, ki je zame več kot le to. Medsebojni odnosi tukaj so izjemni in to je dobra popotnica za nadaljnje delo," je dejal Mezgec in dodal: "Kolesarstvo je težak šport in če delaš v takem okolju, kot ga imamo v naši ekipi, potem lahko vedno trpiš malce dlje, pomagaš drugim še več, kot sam misliš, da lahko, in dosegaš dobre izide s podporo, o kakršni lahko le sanjaš."


Mezgec je imel najboljšo sezono leta 2014, ko je dobil zadnjo etapo dirke po Italiji, na dirki po Španiji pa je dobil tri etape. "Luka je zelo hiter in raznovrsten kolesar, ki ve, ne le kako zmagati, temveč tudi kako pomagati sotekmovalcem. V tem pogledu je podoben Matteu Trentinu, ki lahko deluje kot vodja ali kot sprinter," je dejal športni direktor ekipe Matt White.

"Užitek bo opazovati, kako skupaj z Matteom in Darylom Impeyjem Luka napreduje v naslednjih dveh letih. Imamo kolesarje za vse vrste prog, tako da imamo res lepe možnosti za napredek," je še dodal White.

Značke: kolesarstvo, pogodba

Članki iz rubrike