Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 30.09.2018 16:55:19

PADEC in še kopica drugih nevšečnosti: Roglič med FAVORITI, končalo se je z NOČNO MORO!

Primož Roglič
Profimedia
Španec Alejandro Valverde je novi svetovni prvak v cestni dirki. Na kolesarskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku je v ciljnem sprintu 258 km dolge preizkušnje premagal Francoza Romaina Bardeta, Kanadčan Michael Woods pa je zaokrožil trojico dobitnikov medalj. Slovencev ni bilo v ospredju.

Že po stotih kilometrih današnje dirke je bilo jasno, da bo po koncu preizkušnje znan nov svetovni prvak. Zmagovalec zadnjih treh preizkušenj na SP, Slovak Peter Sagan, je namreč v Innsbrucku odnehal po tretjem od sedmih krogov današnje zahtevne preizkušnje.

V uvodnih 60 kilometrih, ko so ubežniki pred glavnino imeli največ 19:30 minute prednosti, je bil slovenski osmerec ves čas v ospredju, na prvem vzponu sta se na čelo postavila Grega Bole in Jan Tratnik, ki sta pomagala pri narekovanju ritma tudi v uvodnih krogih. Matej Mohorič pa je ves čas spremljal kapetana Primoža Rogliča.



Ko se je dirka začela odvijati, je 62 kilometrov pred ciljno črto na desnem zavoju ob Američanu in Norvežanu Roglič padel. Simon Špilak mu je takoj priskočil na pomoč, pripeljal se je nazaj, a mu je kapetan pokazal, naj nadaljuje. Iz slovenskega vozila je Roglič dobil drugo kolo, ujel skupino s Špilakom, Janom Polancem in nekaterimi drugimi ter nadaljeval za glavnino, v kateri je bil Mohorič. Bole, Tratnik, Luka Pibernik in Domen Novak pa so do takrat že odstopili.

Roglič je bil nato v ospredju vse do zadnjih desetih kilometrov, ko je na zadnjem vzponu zaostal in moral boj za najvišja mesta prepustil tekmecem; na koncu je bil 34.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike