Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 27.09.2018 20:23:12

Evenepoel drugič svetovni prvak, najboljši slovenski rezultat Jančičeve

Belgijski kolesar Remco Evenepoel se je na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v Innsbrucku razveselil še druge zlate kolajne. Po zlatu v vožnji na času je bil še najboljši na 126,8 kilometra dolgi cestni dirki. Najboljši slovenski rezultat dneva je s 46. mestom vpisala Nika Jančič.

Evenepoel je navkljub padcu slabih 100 kilometrih od cilja in zaostanku dveh minut ujel glavnino, jo prehitel in se daleč od ciljne črte veselil druge mavrične majice v Innsbrucku. Na koncu je imel pred prvim zasledovalcem Nemcem Mariusem Mayrhoferjem imel 1:25 minute prednosti, bronast je bil Italijan Alessandro Fancellu, ki je zaostal 1:38 minute.

Slovenca Aljaž Omerzel in Anže Skok, oba sta bila udeležena tudi ob enem od padcev, sta ostala brez uvrstitve, dirke nista končala.


Že dopoldan so se za mavrične majice pomerile mladinke. Prvega mesta se je po 70,8 kilometra na veselje Avstrijcev veselila domačinka iz Innsbrucka Laura Stigger, aktualna dvakratna zaporedna svetovna v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu. V sprintu četverice je za seboj pustila Francozinjo Marie le Net, Kanadčanko Simone Boilard in Italijanko Barbaro Malcotti.

Prva od dveh Slovenk v cilju je bila na 46. mestu Nika Jančič, debitantka na SP, ki je prvič odpeljala tovrstno cestno dirko, je za zmagovalko zaostala 5:47 minute. Vita Movrin je osvojila 80. mesto z 11:52 minute zaostanka.

"Uživala sem, 'fajn' se mi je bilo voziti v skupini. Veliko bolj, kot sem pričakovala. Bila je gneča, na prvem klancu se je vse razredčilo. Ravnina mi je šla bolje kot klanci, to bom morala še trenirati," je povedala Jančičeva, še nedolgo nazaj atletinja.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike