Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 26.09.2018 18:42:25

Bole bo navkljub padcu na treningu v nedeljo v pomoč slovenski reprezentanci

V slovenski kolesarski reprezentanci je bilo v zadnjih dneh nekaj skrbi zaradi Grege Boleta, enega od osmih izbrancev selektorja Andreja Hauptmana za nedeljsko cestno dirko na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku. Bole je namreč na enem od treningov padel, se udaril v koleno, a bo navkljub bolečini stisnil zobe in v nedeljo skušal čim več pomagati.

"Vedno je težava, če se zgodi nekaj nepredvidljivega. Prejšnji petek je Grega padel na spustu s Pokljuke. Danes sva govorila, ves čas sva sicer bila na vezi. Stisnil bo zobe in opravil svoje delo. To zelo cenim, ker se zaveda, da ga ekipa potrebuje. Da bomo potrebovali njegov kanček v mozaiku za celotno sliko," je stanje okrog izkušenega Boleta pojasnil Hauptman.

V četrtek bo opoldan bo lahko pozdravil še preostale slovenske kolesarje, na katere bo računal na nedeljski cestni dirki.

Jan Tratnik je v Innsbrucku že nekaj dni, v nedeljo je nastopil v ekipnem kronometru z ekipno CCC Sprani Polkowice, nato pa se je preoblekel v slovenski dres in danes tekmoval še na posamičnem kronometru. Idrijčan bo dobil družbo kapetana ekipe Primoža Rogliča, Boleta, Mateja Mohoriča, Jana Polanca, Luke Pibernika, Domna Novaka in Simona Špilaka.



Osmerica se bo takoj po prihodu v reprezentančni hotel odpravila na krajši trening, popoldan pa jih čaka še novinarska konferenca za tuje medije, ki so si želeli opraviti pogovore s Slovenci.

Hauptman je danes na kronometru iz avtomobila spremljal nastop Tratnika, o njegovi vožnji pa je dejal: "Enkrat je vse super, naslednjič je lahko drugače. Jan je bil v zadnjem mesecu v odlični formi. Kronometer je bil težek. Cilj je bil, da starta z rezervo. Šlo je po načrtu. Na težjem delu, ko se je začel vzpon, je začel dodajati. Do tam je šlo po načrtu, nato smo hitro videli, da Janu ni šlo, kot si je želel. To je kolesarstvo, enkrat ti gre, danes ni bil njegov dan. Gremo naprej."

"Po vožnji in moči se je držal načrta. Tudi lansko leto, ko je bil deseti, je bil pred vzponom na robu trideseterice. Na klancu je nato vse nadoknadil. Danes ni šlo. Kronometer je takšna disciplina, kot te ni, ko nimaš dneva, ko forma ni vrhunska, greš čez mejo in ne prideš več nazaj," je zaključil Hauptman.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike