mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ue
ue
0 13.09.2018 14:33:23

Nekoč je stala na OLIMPIJSKEM PRESTOLU, zdaj sedi v INVALIDSKEM VOZIČKU! Spregovorila je o svoji izkušnji: 'SOVRAŽILA sem ...'

p
Junija se je na betonski stezi v Cottbusu pri polni hitrosti zaletela z drugim tekmovalcem.

Krsitina Vogel je dvakratna olimpijska prvakinja in večkratna svetovna prvakinja v kolesarstvu na stezi. Toda v tem športu je ne bomo več videli tekmovati. Od letošnjega junija je namreč paralizirana od pasu navzdol.

Šestindvajsetega junija se je na stezi v Cottbusu zgodila huda nesreča, zaletela se je v nizozemskega kolesarja, ki je ravno vadil štart, sama je imela veliko hitrost.



"Najprej sem si rekla: dihaj, dihaj, dihaj. Pogledala sem naokrog in gledala, kaj se mi je zgodilo, kje sploh sem, želela sem ostati zbrana. Ko so mi nato sezuli čevlje, pa sploh nisem čutila tega, sem vedela: to je bilo to, hoditi ne bom več mogla! Zveni grozno, ampak to, da sem hitro to dojela, mi je morda celo pomagalo. Ko so mi nato še zdravniki povedali diagnozo, sem vse skupaj sprejela z večjim razumevanjem," je razlagala te dni, ko se je po nekaj mesecih prvič spet pojavila v javnosti.

"Zdaj sem kot dojenček, učim se vsega, kako se premakneš, usedeš. In prišla sem do točke, ko želim mojo izkušnjo deliti z drugimi in pozitivno energijo prenašati na ostale," je še dejala 27-letnica, ob tem pa povedala, kdaj ji je bilo najtežje: "Najtežje je bilo ležati v bolniški postelji, ko se nisem premikala. Zdravniki so mi govorili, naj bom potrpežljiva. Sovražila sem to besedo."

Članki iz rubrike