testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 12.09.2018 19:56:07

Woodsu zahtevna 17. etapa, Valverde Yatesu ukradel osem sekund

Fabio Aru
Profimedia
Kanadčan Michael Woods, kolesar ekipe Education First-Drapac Cannondale, je junak 17. etape dirke po Španiji.

Na zaključnem vzponu na Balcon de Bizkaia je v zadnjem kilometru strl Belgijca Dylana Teunsa, tretje mesto je zasedel Španec David de la Cruz. Rdečo majico vodilnega je obdržal Britanec Simon Yates iz ekipe Mitchelton-Scott.

Woods je imel na vrhu zahtevnega vzpona v Baskiji po 157 kilometrski etapi pet sekund prednosti pred Teunsom, deset sekund je zaostal de la Cruz. Še tri sekunde več je zaostal Poljak Rafal Majka, nekdanji zmagovalec dirke po Sloveniji. Četverica je bil del veččlanske ubežne skupine.

Zaključni vzpon je prinesel nov obračun favoritov za končno zmago. Največ razočaranja je prinesel Kolumbijcema Nairu Quintani in Rigobertu Uranu, ki nista mogla držati ritma najboljših. Španec Alejandro Valverde je v primerjavi z Yatesom pridobil osem sekund. Prvega in drugega v skupnem seštevku zdaj loči 25 sekund. Na tretjem mestu je po današnji etapi Španec Enric Mas, četrti je Kolumbijec Miguel Angel Lopez, peti Nizozemec Steven Kruijswijk, šesti pa Quintana.

Quintana je za moštvenim kolegom Valverdejem zaostal več kot minuto, čez cilj je prišel skupaj s Kruijswijkom. Oba sta v skupnem seštevku nazadovala za dve mesti. Uran je zaostal še 25 sekund več, a je pridobil eno mesto, zdaj je skupno osmi. Dve mesti je izgubil tudi Francoz Thibaut Pinot, danes 33.

Slovenca sta kolesarila v ritmu zadnjih etap, tudi danes sta končala na repu uvrščenih. Luka Pibernik (Bahrain-Merida) je bil 134., s 24:03 minute zaostanka, Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) pa 157. s 24:44 minute zaostanka. Skupno je Mezgec 142., Pibernik pa 143.

V četrtek čaka kolesarje precej lažja etapa. Premagati bodo morali 186,1 kilometra med Ejea de los Caballerosom in Lleido, na poti jih ne čaka noben kategoriziran vzpon.

Članki iz rubrike