Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 09.09.2018 18:24:45

Pinotu vzpon na Covadongo, Yates ostaja v rdečem

Profimedia
Francoski kolesar Thibaut Pinot, član ekipe FDJ, je zmagovalec 15. etape, tretje zaporedne gorske, na dirki po Španiji. Po 171 kilometrih je drugo mesto na zaključnem vzponu na Covadongo osvojil Kolumbijec Miguel Angel Lopez, tretji pa je bil Britanec Simon Yates, vodilni v skupnem seštevku.

Zaključni vzpon je še tretji dan po vrsti prinesel obračun favoritov za najvišja mesta v skupnem seštevku. Na skoraj 12-kilometrskem vzponu s povprečnim naklonom 7,2 odstotka je prvi resneje napadel Lopez, a so ga tekmeci kilometer kasneje ujeli. Zatem je pospešil Pinot in v svoji nameri uspel. Privozil si je deset sekund prednosti in v svojem ritmu nadaljeval proti vrhu.


Za njim so se začeli vrstiti napadi, večkrat je poskusil tudi Yates. Slaba dva kilometra pred koncem se je iz skupine favoritov odpeljal Lopez, preostala peterica pa je hitro ugotovila, da se bo morala zadovoljiti z obračunom za tretje mesto.

Pinot je slavil z 28 sekundami pred Lopezom, dve sekundi kasneje je čez cilj prišel Yates. Španec Alejandro Valverde je bil četrti z 32 sekundami zaostanka, toliko kot tudi Nizozemec Steven Kruijswijk na petem mestu. S 34 sekundami zaostanka sta ciljno črto prečkala Španec Enric Mas in Kolumbijec Nairo Quintana.

Članki iz rubrike